Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Älyvalmentaja ja -yleisö mullistavat jääkiekon

Suomalaisessa jääkiekossa aiotaan ottaa käyttöön dataa tuottava älyvalmentaja. Mikäli hanke onnistuu, myös pelaajat ja yleisö aiotaan varustaa älyllä.

vanha hokkari luistaa jäällä
Hervannan konepajakoulun puolijohde- ja hokkaritekniikan laitoksella kehitetty älypelaaja saa kaiken datansa älyvalmentajalta.

Ensimmäinen älyvalmentaja on määrä esitellä tammikuussa Tampereella Hakametsän jäähallissa. Myös älypelaajien prototyypit ovat jo viimeistelyvaiheessa.

“Älyvalmentajan pohjana on shakkitietokoneen piirilevy, jonka päälle on importoitu pikkutakki”, paljastaa tekniikan tohtori Voitto Ilves Hervannan konepajakoulun puolijohde- ja hokkaritekniikan laitokselta.

“Älypelaajan kehitystyön taas aloitimme nostamalla viritetyn robottiruohonleikkurin luistinten päälle. Se saa kaiken datansa älyvalmentajalta ja kiihtyy parhaimmillaan nollasta sataan kahdeksassa sekunnissa.”

Älypelaajien arvioidaan tuovan jääkiekon liigajoukkueille mittavat kustannussäästöt. Alkuinvestointien jälkeen älypelaajat eivät tarvitse kuin akun lataamisen kerran päivässä.

Koska Suomen väki vanhenee ja ennen pitkää myös vähenee, robotiikka voi ratkaista mahdollisen yleisökadon aiheuttamat ongelmat. Konepajakoulun hankkeisiin kuuluu elektroninen äly-yleisö, joka voi kansoittaa lehterit tulevaisuudessa.

“Äly-yleisön perustana on robotti, joka osaa huutaa kovaa, tuntee säännöt paremmin kuin parhainkaan tuomari ja ostaa väliajalla B-luokan makkaraa ja olutta”, Ilves kuvailee.

Tavoitteena on, että älyjärjestelmä otettaisiin käyttöön jääkiekon lisäksi ainakin formulakilpailuissa.

AL 11.12.2015: Jääkiekkoliigassa ryhdytään pelaamaan älykiekolla
HS 11.12.2015: Älykiekkoa kokeillaan testioloissa – uusi teknologia voi mullistaa jääkiekon valmennusta ja peliviihdettä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.