Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Valinnanvapaus jylisi Lapin taivaalla

Lapin taivaalla jylissyt näennäinen valinnanvapaus herätti hämmennystä torstaina. Havaintoja todennäköisestä yksityisen terveysyrityksen monopolista tehtiin Norjassa asti.

tulipallo lentää tummalla iltataivaalla vihreä vana perässään
Uutissirkuksen lukija kuvasi mehiläistä muistuttaneen alueellisen monopolin Lapin taivaalla.

Valinnanvapauden epäillään tällä kertaa saaneen alkunsa Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion valtuustoista. Se näkyi jopa 700 kilometrin päähän eduskuntatalolle asti.

Ihmiset tekivät näennäisestä valinnanvapaudesta useita ilmoituksia muun muassa hätäkeskukseen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kuitenkin rauhoitteli hätääntyneitä kansalaisia eduskunnan kyselytunnilla jo ennen kuin valinnanvapaus ehti näkyä.

Sipilän mukaan sote-uudistuksen tarkoitus on turvata julkiset palvelut ja vahvistaa julkista toimijaa.

Sote-uudistukselle kyselytunnilla löytynyt tarkoitus lienee tullut yllätyksenä kaikille muille paitsi Juha Sipilälle itselleen.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 16.11.2017: Kirkas valopallo jylisi taivaalla – ”Kuulin useita räjähdyksiä, se oli kuin räjähdyssarja”, kertoo Inarin palopäällikkö
AL 16.11.2017: Tämä näky aiheutti suurhälytyksen: Johannes Karhula ikuisti Lapin taivaalla liekehtineen valopallon
Yle 16.11.2017: Sipilä huolestui sairaaloiden kohtalosta: “Yksityiset monopolit ottavat asian haltuunsa”
Yle 14.11.2017: Lapissa tehtiin historiaa: Kokonainen keskussairaala ulkoistetaan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.