Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Imatralaismiehen energiansäästöinnovaatio: “Hevonen muutti yksiööni”

Imatralainen Ville Nyhtänköljä on keksinyt keinon minimoida sähkönkulutus. ”Hommasin hevosen ja toin sen asumaan kerrostaloyksiööni”, hän selittää.

Hevonen talvisella niityllä
Arkistokuvamme hevonen ei liity tapaukseen.

”Hevonen on niin isokokoinen, että siitä huokuu merkittävät määrät lämpöä kylminä pakkaspäivinä. Sisäsiistiksi opettaminen on tosin vielä vaiheessa, mutta pientä edistymistä on havaittavissa”, Nyhtönköljä jatkaa lapioidessaan jätöksiä olohuoneen lattialta.

Haastatteluhetkellä hevonen on valloittanut sohvan ja katselee kotoisasti televisiosta jalkapalloa.

”Raviurheilusta se ei oikein välitä”, Nyhtänköljä hirnuu.

Sähköauton lataaminen on tullut kalliiksi, joten työmatkat sujuvat Nyhtänköljältä nykyisin hevosen avulla.

”Polle jaksaa mainiosti vetää pientä sähköautoani, ja minä voin ohjastaa ratin takana tuulensuojassa.”

Yksiön vaatehuoneessa on lisäksi erotettu hyllytilaa kahdelletoista kanalle, koska inflaatio on nostanut myös ruuan hinnat pilviin.

”Harkitsen lehmän hankintaa, sillä makuualkovista voisi helposti erottaa karsinatilaa.”

Haastattelun jälkeen ilmeni, että hevonen ja Nyhtänköljä ovat ajautuneet riitoihin.

”Hevonen on ominut telkkarin kaukosäätimen, enkä voi katsoa lemppariohjelmiani”, Nyhtänköljä valittaa.

”Kaiken lisäksi se lotraa suihkussa ainakin 20 minuuttia! Viime viikolla se lämmitti sähkösaunan joka ikinen päivä, eikä piittaa pörssisähkön halvoista tunneista pätkääkään.”

Hevonen puolestaan on tehnyt kohtelustaan eläinsuojeluilmoituksen perusteenaan henkinen väkivalta.

Emme tavoittaneet hevosta uutta haastattelua varten.

Teksti: Sigfrid Tötterdorf, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.