Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Farkkujen repimisteknologiasta Suomelle uusi Nokia

Professori Amir Devi, 35, Bombayn yliopistosta on nimitetty Tampereen yliopiston farkkujen repimisteknologian professoriksi. Asiantuntijamme povaa repimisteknologiasta Suomelle uutta Nokiaa.

Nainen risti-istunnassa, jalassaan polvien alapuolelta reikäiset farkut
Kuva: Fotografierende/Pixabay

”Maailmanluokan tähtien farkuista näkee, että mitä enemmän niissä on reikää ja mitä vähemmän kangasta, sitä huipumpi muotituote on kyseessä”, kiteyttää Uutissirkuksen yritystukihakemus- ja teknologia-asiantuntija Uolevi Ahonen.

”Tämä on johtanut yhteiskunnalliseen epätasa-arvoon. Kaikilla ei ole varaa revittyihin farkkuihin. Koulun pihalla hyväosaiset lapset nauravat ehjiin housuihin pukeutuneille köyhempien perheiden lapsille.”

Yliopiston panostuksen myötä tämä epäkohta poistuu. Tampereella kehitetään farkkujen repimisteknologiaa siten, että tuotanto tulee edullisemmaksi ja hinta laskee.

Nykyään farkut revitään Intiassa, Pakistanissa, Bangladeshissa, Vietnamissa ja muissa kaukomaissa lapsityövoimalla ja käsipelillä.

“Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnassa Hervannassa on kehitteillä laite, joka tekee saman työn edullisemmin. Näin revittyjen farkkujen hinta painetaan alemmaksi”, Ahonen kertoo.

”Tasa-arvoteko jos mikä! Kun revityt muotifarkut maksavat esimerkiksi 300 euroa, niin uuden teknologian avulla tuotetut farkut maksavat vain 295 euroa.”

Suomen hallitus on luvannut uuden teknologian kehittelyyn alkuvaiheen tukea kymmenen miljoonaa euroa.

“Selkeänä tavoitteena on luoda farkkujen repimisteknologiasta Suomelle uusi Nokia, Pirkkala tai Mouhijärvi”, Uolevi Ahonen arvioi.

Teksti: Lily Hammar, maakuntakirjeenvaihtaja, Hervanta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.