Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Kylpyammekasvatus elvyttäisi lohikannan

Suunnitteilla olevan säädösehdotuksen mukaan jokaisen kylpyammeenomistajan tulisi osallistua velvoiteistutuksiin ja hankkia vähintään viisi kasvattilohta.

Vanha kunnon kylpyammepa se tässä
Lakiluonnoksen mukaan kaikki normaalikokoiset ammeet valjastettaisiin lohien lapsuudenkodeiksi.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen projektitutkija Valtteri Saarinen paljastaa, että lohia tulisi kasvattaa ammeessa noin 1,5 vuotta ja tämän jälkeen vapauttaa ne lähimpään jokeen.

“Itämeren lohitilanne on todella heikko, mutta nämä ammeenomistajien velvoiteistutukset riittäisivät pelastamaan Suomen lohikannan”, Saarinen kertoo.

Oman lohieränsä kasvatuksen päätyttyä ihmiset voisivat pitää lyhyen tauon esimerkiksi peseytymistä varten ennen seuraavia velvoiteistutuksia. RKTL arvioisi lohitilannetta vuoden välein.

Kasvatuksessa käytettävä vesi korvattaisiin verotuksessa ns. lohiveronpalautuksena. Kylpyammeen hanaan asennettaisiin mittari, jonka perusteella lohiveronpalautus määräytyisi. Lisäksi talojen pihalle voitaisiin asentaa ihmisille suihkumahdollisuus esimerkiksi johtamalla ränneistä vettä bajamajasta muunneltuihin suihkukoppeihin.

”Nyt on viimeinen tilaisuus pelastaa Suomen luonnonlohikanta”, Saarinen toteaa.

“Esimerkiksi Alepasta, Siwasta tai parin koon K-marketista ei luonnonlohta saa tällä hetkellä ostetuksi edes rahalla.”

Myös useat muut kalastuksesta kiinnostuneet tahot ovat ilmaisseet tukensa mahdolliselle lakialoitteelle.

”Vihdoin löytyy suoraselkäisiä ihmisiä”, ylistää myös tunnettu näyttelijä Saarisen aloitteellisuutta.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
6.8.2013: Raitis kalastaja jäi tehovalvonnan haaviin Kittilässä
7.3.2013: Luuli kalaa tuoreeksi – oli kuusi vuotta vanhaa


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.