Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Luuli kalaa tuoreeksi – oli kuusi vuotta vanhaa

Keskisuomalaisen naisen tuoreeksi kuvittelema hauki paljastui laboratoriotesteissä yli kuusi vuotta vanhaksi. Nainen kysyykin nyt aiheellisesti, kenen on vastuu.

Arkistokuvammekin hauki osoittautui tarkemmissa testeissä useita vuosia vanhaksi.

“Kun ryhdyin perkaamaan 58-senttistä haukea keittiössäni, epäilykseni heräsivät”, nainen kertaa viimekesäisiä tapahtumia.

“Arvelin, että jokin tässä nyt ei ole kohdallaan, ja toimitin hauen omalla kustannuksellani laboratorioon.”

Naisen äskettäin saamat DNA-testien tulokset vahvistivat hänen epäilynsä. Laboratorio arvioi kalan iäksi noin kuusi vuotta.

“Ei voi olla niin, että jos heittää uistinta Päijänteen rannalla, niin saa lautaselleen kuusi vuotta vanhaa kalaa”, nainen päivittelee ja aikoo vastaisuudessa luottaa vain kaupan vakuumipakattuihin tuoretuotteisiin, joiden kylmäketjusta voi olla varma.

Euroopan Unioni on ilmaissut varovaisen kiinnostuksensa tapaukseen. Epävirallisissa ministerikeskusteluissa on otettu esille kalojen tuoreudenvalvontaviraston perustaminen, jonka tehtävänä olisi luonnonvesissä uivien kalojen varustaminen päivämäärämerkinnöillä ja tuoteselosteella.

Lue Uutissirkuksesta myös:
31.5.2011: Yle: Vanha kala on tuoretta
2.9.2009: Kauppa myi miehelle lähes tuoretta maitoa

Tuoreita aiheita muissakin aviiseissa:
IL 6.3.2013: 12-vuotiaan makkaran testitulos yllätti tutkijatTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.