Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu , Uusimmat

Yle: Vanha kala on tuoretta

Yleisradion julkistaman tiedon mukaan kymmenen päivää vanha kala on tuoretta.

kuollut kala kuljelleen rantahiekalla
Tuoreen kalan tunnistaa helposti nuuhkimalla ja viimeistään maistamalla.

Tuoreuden uuden määritelmän julkisti ensimmäisenä Ylen Satakunnan radio otsikolla “Kala pysyy tuoreena kymmenen päivää”.

“Kyllä kala säilyy tuoreena sen kymmenen päivää edellyttäen, että se heti pyydystyksen jälkeen käsitellään oikein eli laitetaan jäihin”, eläinlääketieteen tohtori Lauri Merivirta toteaa Ylelle.

Lukuisat marketit aloittivat juhlaliputuksen heti saatuaan tiedon asiasta. Ne ovat jo vuosia yhtyneet Yleisradion nyt kertomaan näkemykseen. Tilanteen on voinut havaita tiskin taakse sijoitetuista pienitekstisistä lappusista, jotka yleensä kertovat kuudesta tarjolla olevasta kalalajista kahden pyyntipäivän.

Kuluttaja on voinut päätellä kalan tuoreuden myös sen hajusta, ulkonäöstä ja siitä, onko se tarjouksessa vai ei. Kauppahalleissa kalan tuoreutta voi havainnoida myös kauppiaan puheista. Jos kalakauppias mainitsee erikseen, että kala on tuoretta, niin asia on useimmiten aivan toisin.

Moni kotitarvekalastaja valmistaa saaliinsa ruoaksi jo pyydystysvuorokauden aikana. Kalan liiallisen tuoreuden ei kuitenkaan ole todettu aiheuttavan merkittävää terveydellistä vaaraa.

Tuoretta tietoa aiheesta muualla:
Yle 31.5.2011: Kala pysyy tuoreena kymmenen päivää

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.