Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Kunnanvaltuutettu aikoi toteuttaa vaalilupauksensa

Tommosjärveläisen valtuutetun aikeet paljastuivat Itä-Suomen yliopiston Alavetelin toimipisteen sovelletun sosiaalipolitiikan ja hurmosliikkeiden tutkimuslaitoksen kehittämällä vaalitutkalla.

traktori ajaa punamallalla maalatun liiterin seinöässä olevan ilmoitustaulun ohitse
Tommosjärvisen lukijamme toimittamasta kuvasta käy selvästi ilmi, että epäilty oli aloittanut vaalilupaustensa levittämisen jo viime syksynä.

Vaalitutka käyttää lähtötietoinaan YLE:n, Helsingin Sanomien sekä paikallislehtien vaalikoneita, astronomista ja juliaanista kalenteria, tarokkikortteja, viiden päivän sääennustetta, taukohuoneen kahvinkeittimen poroja sekä iltapäivälehtien lööppien tekstianalyysiä. Asiasta kertoi laitoksen vt. yliassistentti Samuli M. Purunpää.

”Vaalitutka alkoi hälyttää jo muutama päivä ennen ennakkoäänestyksen alkua. Tyypillisesti vaaleissa annettujen ja toteutettujen vaalilupausten välinen korrelaatio on reippaasti negatiivinen, mikä tarkoittaa, että niitä ei juuri toteuteta. Tämä on mahdollistanut suomalaisessa konsensuspohjaisessa hallinnossa vakaan pohjan ja ennustettavuuden”, Purunpää toteaa.

”Mitä siitä tulisi, jos asioita yhtäkkiä ruvettaisiin joka vaalin jälkeen muuttamaan sen mukaan, mitä äänestäjille on luvattu? Kaaos tulisi”, Purunpää vastaa omaan kysymykseensä.

”Kyllähän jokainen tolkun ihminen ymmärtää, että todelliset päätökset tehdään ryhmäpäätöksinä mahdollisimman pienessä piirissä. Eikä venettä sovi keikuttaa.”

Kuntavaaleissa 38 ääntä saanut kantasuomalainen epäilty on saatettu poliisin huostaan. Hän oli tiettävästi ollut aikeissa toteuttaa lupauksensa, jonka mukaan yksi maahanmuuttaja olisi voitu työllistää Tommosjärven työvoimapulasta kärsivien pk-yritysten vientitehtävissä. Asiaa tutkitaan työvoimapoliittisena syrjintänä ja laittomana inhimillisyytenä.

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.