Press "Enter" to skip to content

Politiikka

ChatGPT arvosteli rajusti hallituksen politiikkaa – kutsui poliittisia lakkoja kansan ääneksi

Hallitus on tilanteessa voimaton, koska se ei pysty kontrolloimaan tekoälylle tehtyjä pyyntöjä tai tekoälyn antamia vastauksia.

Väkijoukko ay-liikkeen mielenosoituksessa Senaatintorilla helmikuussa 2024. Etualalla kyltti, jossa lukee Pahoinvointihallitus
Arkistokuvamme ammattiyhdistysliikkeen mielenosoituksesta liittyy tapaukseen.

Konflikti hallituksen ja tekoälyn välillä käynnistyi, kun Lahden lähistöllä asuva Elma Kaivonen, 22, päätti pyytää ChatGPT:tä tekemään runon hallituksesta ja poliittisista lakoista.

ChatGPT vastasi Kaivoselle säkeillä, joissa vaadittiin hallitusta huomioimaan kansan mielipide:

Kansan voima, yhtenäisyys, se voittoon vie,
Hallituksen on kuunneltava, muutoksia on tehtävä, tai se tuhoutuu kuin hiekkaan huuhto vie.

Poliittiset lakot, ne ovat kansan ääni,
Huuto oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon, vapauden puolesta, se soi vahvana, se on voimakas sääni.

Myös Microsoftin Copilot
kritisoi hallitusta

Saatuaan tiedon Kaikkosen toimista hallituspuolueet kiirehtivät etsimään vaihtoehtoista runoutta Copilot-sovelluksella. Etsintä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Copilot runoili esimerkiksi näin:

Poliittinen lakko, voimakas ja laillinen, ei vain työehtoihin liity.
Se kohdistuu hallitukseen, päätöksiin, kun kansa tahtoo äänensä kuuluviin.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan hallitus aikoo pitää Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa hätäkokouksen, jotta tekoälysovelluksille saataisiin syötetyksi asianmukaista tietoa hallituksen toimien välttämättömyydestä ja kansan ja tekoälyn kykenemättömyydestä ymmärtää vallitsevaa tilannetta.

Haluatko pyytää lisää lakkorunoutta?
ChatGPT (Vaatii käyttäjätilin avaamisen)
Microsoft Copilot Käytettävissä rajoitetusti ilman käyttäjätiliä)

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.