Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Kaksoiskansalainen pääsi töihin ministeriöön

Uutissirkuksen kylillä kuulemista puheista selviää, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) myötävaikutti voimakkaasti kaksoiskansalaisen palkkaamiseen. Myös osa Uudenmaan asukkaista avitti kaksoiskansalaisen pääsyä nykyiseen tehtäväänsä.

liikenneministeri Anne Berner
Kaksoiskansalainen (kesk) on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä asemassa, jossa hän pääsee käsiksi arkaluonteisiin tietoihin.

Tapaus sattui keväällä 2015 äänestäjien valittua kaksoiskansalaisen kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Sveitsiläistaustaisen maahanmuuttajan tytär oli saanut Suomen kansalaisuuden vasta nelisen kuukautta ennen vaaleja. Tiettävästi hänelle ei tehty turvallisuusselvitystä.

Kaksoiskansalainen on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä korkeassa asemassa, jossa hänellä on pääsy monenlaisiin arkaluonteisiin tietoihin. Kaksoiskansalainen on jo ehtinyt yrittää siirtää Suomelle strategisesti tärkeää tieverkkoa pois valtion välittömästä valvonnasta.

Kaksoiskansalaista epäillään myös kaksoispuolueellisuudesta, sillä hän tuntee syvää sukulaissieluisuutta kokoomuksen kanssa eikä hän omista yhtään lehmää.

Uutissirkuksen tavoittaman virkamiehen mukaan päätöksessä antaa työpaikka on kyse keskustan omasta käytännöstä kavereiden suhteen. Kaksoiskansalainen ryhtyi keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi kilpailutettuaan puolueita ja saatuaan parhaimman tarjouksen puheenjohtaja Juha Sipilältä.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 2.2.2017: Sipilä kiirehtii muutoksia kaksoiskansalaisuuden aiheuttamiin eturistiriitatilanteisiin
HS 2.2.2017: Suomen ja Venäjän kaksois­­kansalaiselta peruttiin työpaikka ulkoministeriössä – ministeriö vetosi Venäjän valtion mahdollisiin vaikuttamis­yrityksiin
Yle 1.2.2017: Puolustusvoimat laittoi Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun – myös varusmiesten toimintaa on alettu rajoittaa
Yle 15.9.2015: Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä
Image 11.9.2015: Miksi hallitus tekee sellaisia päätöksiä kuin tekee? Täti sinivihreä, Anne Bernerin henkilökuva
Yle 11.7.2015: Anne Berner myöntää sopineensa ehdokkuudesta ensin kokoomuksen kanssa
Suomenmaa 5.6.2015: Tuore ministeri Anne Berner: ”Olin nuorena huligaani”
Maaseudun tulevaisuus 20.1.2015: Anne Berner keskustan ehdokkaaksi UudellemaalleInfo Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.