Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kaksoiskansalainen pääsi töihin ministeriöön

Raportoi 02.02.2017 11.02 Kotimaa, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Uutissirkuksen kylillä kuulemista puheista selviää, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) myötävaikutti voimakkaasti kaksoiskansalaisen palkkaamiseen. Myös osa Uudenmaan asukkaista avitti kaksoiskansalaisen pääsyä nykyiseen tehtäväänsä.

liikenneministeri Anne Berner

Kaksoiskansalainen (kesk) on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä asemassa, jossa hän pääsee käsiksi arkaluonteisiin tietoihin.

Tapaus sattui keväällä 2015 äänestäjien valittua kaksoiskansalaisen kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Sveitsiläistaustaisen maahanmuuttajan tytär oli saanut Suomen kansalaisuuden vasta nelisen kuukautta ennen vaaleja. Tiettävästi hänelle ei tehty turvallisuusselvitystä.

Kaksoiskansalainen on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä korkeassa asemassa, jossa hänellä on pääsy monenlaisiin arkaluonteisiin tietoihin. Kaksoiskansalainen on jo ehtinyt yrittää siirtää Suomelle strategisesti tärkeää tieverkkoa pois valtion välittömästä valvonnasta.

Kaksoiskansalaista epäillään myös kaksoispuolueellisuudesta, sillä hän tuntee syvää sukulaissieluisuutta kokoomuksen kanssa eikä hän omista yhtään lehmää.

Uutissirkuksen tavoittaman virkamiehen mukaan päätöksessä antaa työpaikka on kyse keskustan omasta käytännöstä kavereiden suhteen. Kaksoiskansalainen ryhtyi keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi kilpailutettuaan puolueita ja saatuaan parhaimman tarjouksen puheenjohtaja Juha Sipilältä.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 2.2.2017: Sipilä kiirehtii muutoksia kaksoiskansalaisuuden aiheuttamiin eturistiriitatilanteisiin
HS 2.2.2017: Suomen ja Venäjän kaksois­­kansalaiselta peruttiin työpaikka ulkoministeriössä – ministeriö vetosi Venäjän valtion mahdollisiin vaikuttamis­yrityksiin
Yle 1.2.2017: Puolustusvoimat laittoi Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun – myös varusmiesten toimintaa on alettu rajoittaa
Yle 15.9.2015: Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä
Image 11.9.2015: Miksi hallitus tekee sellaisia päätöksiä kuin tekee? Täti sinivihreä, Anne Bernerin henkilökuva
Yle 11.7.2015: Anne Berner myöntää sopineensa ehdokkuudesta ensin kokoomuksen kanssa
Suomenmaa 5.6.2015: Tuore ministeri Anne Berner: ”Olin nuorena huligaani”
Maaseudun tulevaisuus 20.1.2015: Anne Berner keskustan ehdokkaaksi Uudellemaalle


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet