Press "Enter" to skip to content

Kotimaa, Politiikka , Talous

Virkamies kieltäytyi suojatyöpaikasta

Ylijohtaja Juhana Vartiaisen näkemys palkanalennuksista on saanut yhden virkamiehen kieltäytymään kalatalouden vähämerkityksisen tuen keskusrekisterin johtajuudesta.

Vähämerkityksisen tuen keskusrekisteri auttaisi selkeyttämään muiden muassa kalatalouden vähämerkityksisten tukien hallinnointia.

Nimettömänä pysyttelevä virkamies pelkäsi tulojensa laskevan, jos hän olisi ryhtynyt perusteilla olevan hallintoyksikön päälliköksi.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen Vattin ylijohtaja Juhana Vartiainen ehdotti Iisalmen Sanomien haastattelussa palkanalennuksia eläkeiän kynnyksellä oleville työntekijöille, jos heidän tuottavuutensa on heikentynyt.

“Kun minulle tarjottiin kalatalouden vähämerkityksisen tuen keskusrekisterin johtajan (sd) paikkaa, ymmärsin heti, että olin muuttunut työnantajan silmissä epäkiinnostavaksi. Jos kävisikin yhtäkkiä niin, että uudessa hommassani minulle alettaisiin maksaa sen vaativuuden mukaista palkkaa, niin joutuisin turvautumaan leipäjonoon”, 55-vuotias virkamies kiteyttää.

Virkamies on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta valtionhallinnossa muiden muassa kehitys-, muutos- ja viestintäpäällikkönä.

Kalatalouden vähämerkityksisen tuen keskusrekisterin avulla voitaisiin selkeyttää erityisesti kalatalouden vähämerkityksisten EU-tukien valvontaa. Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan vähämerkityksisen tuen keskusrekisterin perustamisesta on alustavasti sovittu hyvien veljien äskettäin pitämässä saunaillassa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
17.12.2012: 57-vuotias palomies: Vattin ylijohtajan palkkaa voitaisiin laskea

Vähämerkityksisyydestä muualla netissä:
EU: Vähämerkityksinen tuki kalastusalalla

Palkkaleikkausten valmistelu meneillään myös muissa aviiseissa:
HS 17.12.2012: EK: Iäkkään palkkaa voi laskea, jos työtehtävä kevenee
HS 16.12.2012: Vattin Vartiainen Iisalmen Sanomissa: Eläkeikää lähestyvien palkkoja voitaisiin laskea
Iisalmen Sanomat 16.12.2012: Eläkeikää hipova työntekijä ei kiinnosta työnantajaa

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.