Press "Enter" to skip to content

Talous

Asiantuntija-arvio: Hyvinvointialueiden budjetit kuntoon taxfree-myynnillä

Mikäli manner-Suomen sairaaloiden ja terveysasemien odotushuoneet liitettäisiin Ahvenanmaahan, niihin voitaisiin perustaa taxfree-myymälöitä, joiden tuotoilla rahoitettaisiin hyvinvointialueiden toimintaa.

työntekijä kulkee pihalla ja ambulanssi kaartaa ohi
Potilaan hoitopolulle lisätään ehkä tulevaisuudessa mahdollisuus verovapaisiin tuomisiin.

”Jos Helsingistä Tukholmaan kulkevan laivan kannattaa verottoman matkustajamyynnin mahdollistamiseksi koukata Ahvenanmaan kautta, näkisin taxfree-palvelut erittäin hyvänä keinona tehostaa myös hyvinvointialueiden elinvoimaisuutta”, sanoo Uutissirkuksen talous- ja juopotteluasiantuntija Uolevi Ahonen.

Mikäli terveysaseman tai päivystyspoliklinikan odotustila kuuluisi Ahvenanmaahan mutta lääkärin vastaanottohuone Suomeen, potilasta koskisivat Ahosen mukaan samat tullittoman ja verottoman tuonnin arvo- ja määrärajat kuin Suomeen EU:n ulkopuolelta saapuvia matkustajia.

”Kun potilas menisi odotusaulasta lääkärin vastaanottohuoneeseen, hänhän saapuisi Ahvenanmaalta Suomeen ja saisi ostaa odotustilan verovapaasta myymälästä mukaansa esimerkiksi kuusitoista litraa olutta.”

”Ja tietenkin litran viinaa, neljä litraa viiniä ja 200 savuketta.”

Ahonen arvelee, että taxfree-myymälät olisivat omiaan edistämään terveitä elämäntapoja.

”Mikä olisikaan luontevampi paikka valistukseen? Kassalla henkilökunta voisi kertoa potilaalle viinan ja tupakan vaaroista.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan useat hyvinvointialueet ovat jo ilmoittaneet halustaan palkata Uolevi Ahonen selvittämään budjettivajauksiensa täyttämistä.

“Tilanne on sen verran katastrofaalinen, että jopa tämä Uolevin ratkaisumalli täytyy esitellä johtoryhmän kokouksessa, sanoo puhelimitse tavoittamamme laskentaylilääkäri, joka ei uupumukseltaan enää kykene lausumaan nimeään.

Ahonen aikoo tasapuolisuuden ja uransa edistämisen vuoksi selvittää, voitaisiinko yksityiselläkin puolella siirtyä osittaiseen taxfree-rahoitukseen.

”Minulta on jo kysytty, oikeuttaisivatko yksityisellä lääkäriasemalla tehdyt verottomat ostokset Kela-korvaukseen ja vastaukseni on varovaisen myönteinen.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.