Press "Enter" to skip to content

Talous

Kansa juhlii – Vanhus onnistui saamaan työpaikan

Sadattuhannet britit rientävät tänään kadulle juhlimaan, kun 74-vuotias mies saa itselleen töitä.

Union Jack Ison-Britannian lippu liehuu sinistä taivasta vasten
Kuva: LoggaWiggler/Pixabay

Mies työskentelee Ison-Britannian kuninkaana. Työsopimus on määräaikainen, mutta se jatkuu niin kauan kuin mies elää.

Tänään mies näyttäytyy kansalle. Hän istuu kuuden hevosen vetämissä vaunuissa samaan tapaan kuin hänen äitivainaansa istui silloin kun sai oman työpaikkansa vuonna 1953.

Miehen tehtäviä lienee mukautettu hänen ikäänsä ja vaivoihinsa sopiviksi. Miestä kuljetetaan vaunuissa lyhyempi matka kuin hänen äitiään aikoinaan kuljetettiin vastaavassa tilanteessa.

Uutissirkuksen monarkia- ja ura-asiantuntija Uolevi Ahosen mukaan miehen verkostoituminen auttoi ratkaisevasti työpaikan löytämisessä.

”Ilman sukulaisuussuhteita hän ei olisi siinä missä nyt on”, Ahonen sanoo äänellä, josta ei juurikaan voi aistia ihailua tai edes kritiikitöntä fanitusta.

”Suhtautuisin asiaan paljon myönteisemmin, jos tämä eläkeikäinen mies olisi luovuttanut hommat suosiolla vanhimmalle pojalleen. Siinä olisi komea ja viriili pienten lasten isä tekemään töitä, mitä ne sitten lienevätkään”, Ahonen arvioi.

Monarkia on jostain syystä edelleen erittäin suosittua monissa Euroopan maissa ja iltapäivälehdissä. Isolle-Britannialle se aiheuttaa usean sadan miljoonan punnan kustannukset joka vuosi, mutta ilman monarkiaa median viihdetarjonta olisi tänäkin lauantaina melko köykäistä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.