Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Videot

Helsinki kehittää turvallista pyörätietä

Unioninkadulla kehitystyöhön pääsevät osallistumaan kaikki kaupunkilaiset. Paikalle on jo syntynyt pyörätie, joka kannustaa käyttäjiänsä valitsemaan oikean tilannenopeuden. Katso Pertti Usvan video Helsingin Unioninkadun pyörätiejärjestelyistä.

Pyörätien toteuttamiseen ovat Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosaston lisäksi osallistuneet useat rakennusyhtiöt, lavakuljetusliikkeet, taksi- ja henkilöautoilijat sekä tuhannet jalankulkijat.

Kokeiluväylä sijaitsee Unioninkadun itälaidalla Siltavuorenrannan ja Liisankadun välissä. Se on tällä hetkellä kaupungin turvallisin, koska pyöräilijä voi saavuttaa sitä käyttäessään noin kuuden kilometrin tuntinopeuden.

Myös poliisi on pannut merkille yhteisöllisyyttä korostavan kokeilun. Alueelta ei esimerkiksi eilen kirjattu ensimmäistäkään kevyenliikenteen onnettomuutta.

Mikäli kaupungin virkamiehet keskustatunnelin suunnittelulta joutavat, he kehittävät Unioninkadun kokeilusta laatujärjestelmän, joka vähitellen otetaan käyttöön Helsingin kaikilla kevyenliikenteen väylillä. Järjestelmä voidaan helposti tuotteistaa kokonaispaketiksi, jolla on kansainväliset markkinat.

Lue myös:
Pyöräilijä häiritsi liikenteen sujumista

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.