Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Pyöräilijä häiritsi liikenteen sujumista

Etuajo-oikeuttaan häikäilemättömästi noudattanut pyöräilijä pakotti henkilöautoilijan jarruttamaan äskettäin Helsingissä. Autoa kuljettaneen miehen oikea jalka joutui äkkijarrutuksen vuoksi erittäin pahaan asentoon.

Viikintien kevyen liikenteen väylällä pyöräilijän vauhti saattaa kiihtyä niin kovaksi, ettei hän havaitse eteensä kääntyviä autoja.

Tapaus sattui Vanhassakaupungissa Viikintien ja Säynäslahdentien risteyksessä.

Kaupunki on tiedostanut pyöräilijöiden liikenteen sujuvuudelle aiheuttamat ongelmat. Viikintiellä kulkevan kevyen liikenteen väylän varteen on jo vuosia sitten asetettu liikennemerkki, joka kehottaa varomaan kääntyvää autoa.

“Mutta eivätpä näytä piittaavan pätkän vertaa aivan selkeällä suomen kielellä kirjoitetusta opasteesta”, henkilöautoilija Mikael Nieminen kritisoi.

“Onneksi sain kuitenkin jalkani jarrulle niin nopeasti, että autoni ei naarmuuntunut.”

Pyöräilijöiden Viikintiellä aiheuttama liikenteen sujumattomuuden laajuus yllätti Helsingin kaupungin. Ilmeisesti niitä ratkaisuja, joilla hillitään pyöräilijöiden itsekkyyttä keskustassa, pitää ryhtyä kokeilemaan myös lähiöissä.

Kantakaupungissa pyöräteille on pyritty sijoittamaan niin tiheästi roskalavoja, jakeluautoja ja lähiseudun liikkeissä asioivien miesten pysäköimiä henkilöautoja, ettei pyöräilijä pääsääntöisesti pysty ajamaan kävelyvauhtia nopeammin.

“Tällöin hän ennättää väistää kääntyviä autoja, eikä vaaratilanteita synny”, Helsingin kaupungin liikennesuunnitteluviraston johtava pyöräily- ja jalankulkuasiantuntija Olli-Pekka Poutanen kiteyttää.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.