Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Ydinjäteluola nenässä voisi ratkaista Fennovoiman loppusijoitusongelman

Ihmisen nenässä toimiva ydinjäteluola saattaisi tuottaa tarpeeksi uskottavuutta pienten ihmisjoukkojen kuten säteilyturvakeskuksen tarpeisiin, raportoivat ajatushautomo Cheatingu Consultingin tutkijat.

Yhden ihmisen nenä tarjoaisi mahdollisuuden kahteen erilliseen ydinjäteluolaan.

Hautomon tutkijaryhmä on kehittänyt muovisen mikrohihnan, joka tuottaa käytetyn ydinpolttoaineen uskottavaa loppusijoitusta runsaan tiedottamisen avulla. Laitteen voi asentaa ihmisen nenään, jossa se värähtelee hengityksen tahdissa ja toimii mikrokokoisena ydinjäteluolana.

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen tai kunnanvaltuuston puheenjohtaja Markku Kestilä eivät vielä ole kertoneet, ottavatko he mikrokokoisen ydinjäteluolan vain toiseen vaiko kumpaankin sieraimeensa.

Ensimmäisiä loppusijoitettavia Pyhäjoen ydinjäte-eriä päästään haistelemaan 2050-luvulla, jos voimalatyömaa saadaan pysymään aikataulussaan, ja mikä ettei saataisi, sillä voidaanhan kellot aina välillä pysäyttää muutamaksi vuodeksi yhteistyössä Arevan kanssa, jos yhtiö vain saadaan houkutelluksi värkkäämään seuraavakin ydinvoimalaprototyyppinsä Suomen maaperälle.

Ytimekkäästi aiheesta muualla:
HS: Tutkijat: Pienoisvoimala nenässä voisi tuottaa sähköä pienlaitteisiin
University of Wisonsin-Madison: Electricity from the nose
Fennovoima: Ydinjäte ja uraani
Kaleva: Ydinvoimala rakennetaan Pyhäjoelle
US: Uusi Ydinvoimala – heti ilmiriita
Yle: TVO: Olkiluoto 3:n valmistuminen viivästyy

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.