Press "Enter" to skip to content

Työurat , Uusimmat

Valeteini jäi kiinni työhaastattelussa

Ellei haastattelija olisi ollut tarkkaavainen, 32-vuotias amisviikset kasvattanut mies olisi saattanut viedä kesätyöpaikan nuoremmilta työnhakijoilta.

teinejä ja yksi valeteini jonottavat käytävällä
Valeteinin erottaminen teinien joukosta on tungoksessa lähes mahdotonta, mutta lähempi keskustelu paljastaa useimmiten työnhakijan, joka yrittää ahneuksissaan tekeytyä nuoremmaksi kuin todellisuudessa on.

Tapaus sattui pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pikaruokalayrityksessä, kun tohtorikoulutuksen saanut mies esiintyi 17-vuotiaana työnhakijana. Nimettömänä pysyttelevä työhönottaja kertoo epäilystensä heränneen heti haastattelun alussa.

“Nuorenoloisella miehellä oli huppari ja hennot viikset, mutta hän saapui haastatteluun ajoissa, istuutui vasta kun pyysin ja osoitti jo ensimmäisillä vastauksillaan, että oli ottanut etukäteen selvää yrityksemme toiminnasta. Hän esimerkiksi oivalsi heti, että henkilökuntamme myy tiskin takaa ruokaa asiakkaille”, työhönottaja sanoo.

“Kun hän vielä oli ollut koskematta puhelimeensa yli kolmen minuutin ajan, aloin epäillä, että jotain on vialla”, työhönottaja kertoo. “Pyysinkin häntä siltä seisomalta lähtemään kanssani ovesta kadulle, jotta olisin voinut silmäillä hänen toimintaansa tarkemmin.”

Työhönottaja sai lopullisen vahvistuksen miehen iästä heti sisäänkäynnin ulkopuolella.

“Kun jutustelimme ulkona, hän ei valuttanut sylkeä ensinkään. Pitkään puhuimme, mutta ensimmäistäkään sylkilätäkköä ei ilmaantunut asfaltille. Yritin vielä syljenerityksen tarkkailemiseksi tarjota röökiä ja nuuskaa, mutta hän kieltäytyi.”

Työhönottaja hälytti paikalle vartijan, jolle mies suostui näyttämään ajokorttinsa. Tarkemmin puhuteltaessa mies ilmaisi huijauksensa motiiviksi rahanhimon.

“Hän mainitsi olleensa työttömänä kaksi vuotta ja että vuokrat olivat maksamatta viimeisten 12 kuukauden ajalta.”

Valeteinitapaus sovittiin paikallisesti, eikä poliisia hälytetty paikalle.

“Mies sanoi ymmärtävänsä, ettei minulla ole mahdollisuuksia sijoittaa häntä alkeellisimpiinkaan tehtäviimme, koska olisi vaarana, että hän poistuisi meidän urapolultamme heti kun löytäisi jostakin sellaista koulutustaan vastaavaa työtä, jossa tehdään sopimus yli nollasta viikkotunnista.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.