Press "Enter" to skip to content

Huller och buller, Nyheter och gammelheter, På tapeten, Senaste inlägg, Teknik

Tablett kunde ersätta datoranvändandet

Majoriteten av datoranvändandet kunde ersättas med lämpliga läkemedel liksom tabletter, konstaterar vår expert.

Lugnande tabeltter kunde ersätta nästan alla typ av datoranvändandet liksom att gå in på Facebook.

Nyhetscirkus dator-, tablett- och -läkemedelexpert Uolevi Ahonen tror att majoriteten av det nordiska folket skulle behöva ingen typ av dator.

Datorer används under arbets- och fritid i huvudsak för att besöka Facebook och Twitter, för att titta löjliga video och spela onyttiga spel. Alla dessa behov kunde hanteras genom lämplig medicinering.

Bästa resultaten: kombinera tablett och strömavbrott

“De bästa resultaten uppnås om lugnande tabletter kombineras med långvariga strömavbrott” konstaterar Uolevi Ahonen.

“När en man är borta från datorn och sociala medier, börjar han att fokusera sin uppmärksamhet på det väsentliga. Han kan koncentrera sig på en sak i mer än trettio sekunder och han har även kapacitet att genomföra sina arbetsuppgifter ordentligt.”

Tabletterna kan ersätta vanliga datorer men snabbt är det inte. I Finland har man köpt ca 170 000 tabletter. De flesta köpare är högutbildade medelsålderliga män som har upptäckt att hängande på maskinen saktar ner till jobbet, ger verk i nacken och rövar tid från att hålla på att syssla med trevligare saker liksom sex.

En ny studie visar att i Sverige är kvinnor på Facebook i genomsnitt 81 minuter per dag och män 64 minuter.

En man minskade sin Facebookanvändande

En svensk man har nyligen rapporterats att ha minskat sin Facebookanvändande. Händelsen tog plats i Göteborgs universitet, när Leif Denti, doktorand i psykologi, började jobba med sin forskning om Facebookanvändandet.

För att kunna ha tid för att jobba har han låtit installera en spärrfunktion i sin webbläsare. Funktionen gör att han kan gå in på sin Facebooksida bara under de sista tio minuterna av varje timme.

Förlåt vårat svenska språket, men vi hadde så jävla bråttom att gå in på vår Facebooksida, Twitter-konto, spela WoW och titta på Björn Ranelids melodifestivalvideo att vi har inte hunnit läsa vad har vi skrivit i den här artikeln, vilkets originalversion har vi publicerat med ånnu mer bråttom på finska.

Andra avisor om tabletter, datorer och Facebook:
DN 5.3.2012: Facebook sprider olycka
AB 5.3.2012: Svenskarna mår dåligt av Facebook
SvD 5.3.2012: Facebook får svenskar må dåligt
DN 14.6.2011: Varför forska kring Facebook

Är du mer intresserade av tabletter än av vanliga datorer?
Fass.se: Identifiera din tablett

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik