Press "Enter" to skip to content

På tapeten, Senaste inlägg

En främling gick på gatan i Kyrkslätt

Händelsen inträffade i Evitskog tidigt på onsdag eftermiddag. Åtminstone en Kyrkslätt-bo misstänks ha hälsat på främlingen.

Vår arkivbild från den hektiska byn Evitskog har ingenting att göra med händelserna.
Vår arkivbild från den hektiska byn Evitskog har ingenting att göra med händelserna.

“Jodå, han gick förbi min gård och jag sade morjens, hur står det till och han berättade på engelska att han kommer från Syrien,” konstaterar mannen. Han vill inte avslöja sitt namn.

“Jag erbjöd honom en kopp kaffe och han sade att hans hus hade förstörts och att hans far blev skjuten och att han hade gömt sin fru och två småbarn hos sina släktingar eftersom de skulle inte ha haft kraft att åka med båt till Europa.”

“Nu skulle han vara intresserad av att skaffa sig ett jobb för att kunna skicka pengar till sin familj”, fortsätter mannen.

“Inte sant,” avbryter en annan Kyrkslätt-bo, mannens granne, som vill ha sitt namn publicerat, vilket vi inte kommer att göra.

Den finska staaten har planer att lagra den syriska mannen i Kyrkslätt ungefär tre månader utan att låta honom göra nånting. Tidigare har det registrerats en främmande man gående på vägen i Evitskog en gång, år 1944.

Andra aviser om Evitskog:
Yle 19.8.2015: Asylsökande möts av främlingsfientlighet i Evitskog
Viktor Hurmio & Fetknoppar: Evitskog
Yle arkivet: Viktor Hurmio från Evitskog

Den här artikelns originalversion har vi publicerat på flytande finska i Uutissirkus.com.© 2024 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik