Press "Enter" to skip to content

Senaste inlägg, Svearike

En man som misstänks inte för Palmemordet hittades i Sverige

Mannen hittades när polisen började kolla alla män som är födda före eller efter mordet. Utredningslinjen har pågått drygt 30 år.

Polis med sin häst i Gamla Stan i Stockholm
Den svenska polisen lyckades hitta en oskyldig man i går i en operation i Gamla Stan i Stockholm.

Johan Andersson, född 1993, släpptes från misstankar i går kväll. Erik Virtanen, medarbetare på den höga polisadministrationen och med vilken vi krökade hela natten var den första ute med information om upptäckt.

“Även om Andersson är född sju år efter mordet, tyckte hans föräldrar inte om Palme. Men ingen av hans fars vänner eller vänners vänner eller släktingar hade ett vapen på 1980-talet, säger Virtanen.

Även ett par andra utredningslinjer har stängts under de senaste åren. Polisen har också kollat flera poliser.

“Bland annat Kurt Wallander, en kommissarie bosatt i Ystad, var misstänkt under 12 års tid. Han kunde skjuta, han hade chansen att få en pistol och när Palme blev mördad var Wallander i eller utanför Sverige, konstaterar Virtanen.

“För några år sedan hade vi dock en pålitlig källa från Upplands Väsby som berättade oss att Wallander är en fiktiv person. Vi fortsätter dock utredningen och kontrollerar om den här Väsbybibliotekarien eller redan avliden Wallander-skapare Henning Mankell har något att göra med mordet.”

Baserade på de tips fått från densamma bibliotekarie har polisen tidigare sagt att varken Karlson på taket eller Tommy och Annika har blivit involverade med mordet.

“I motsats har Leif G.W. Persson, författare och professor i kriminologi, inblandat sig allvarligt med teorier om mordet och så måste vi hålla honom på listan över misstänkta”, säger Virtanen efter sitt nionde öl.

Svensk polis fick nyligen nyutkommen material om Palmemordet. Journalisten Thomas Pettersson och hans team granskade saken om 12 år och lämnade sitt material åt Palmemordets utredare. Materialet har redan lyckats öka antalet betalade onlineabonnemang av dess utgivare, Filter, med nästan 18 procent.

Enligt våra källor är Thomas Pettersson inte släkt med den avlidna Christer Pettersson, vilken satt i fängelse för Palmemordet under flera år men på grund av Thomas efternamn kan han knappast vara fri från misstanke.

Svensk premiärminister Olof Palme mördades i februari 1986 när han återvände från bio med sin fru. Redan från början har den svenska polisen gjort sitt bästa för att hitta mordaren eller någonting. Förutom polisen finns det nästan 1 200 000 svenska mordexperter från alla samhällsnivåer, vilka undersöker mordet. Några av dem har lyckats med att lösa mordet på John F. Kennedy.

Olof Palme var Sveriges enda finlandsbaserade premiärminister. Hans far Gunnar Palme, född i finska staden Borgå och hans mormor var den finska Hanna von Born.

Den här artikeln är skriven på dålig svenska. Vi har publicerat den på flytande finska i Uutissirkus.com

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik