Press "Enter" to skip to content

Vierasmaa

Ruotsista löytyi mies, jota ei epäillä Olof Palmen murhasta

Miehen löytymiseen johti hieman yli 30 vuotta jatkettu tutkintalinja, jossa käydään läpi kaikki ennen murhaa ja sen jälkeen syntyneet miehet.

ruotsalainen ratsupoliisi hevosensa selässä
Ruotsin poliisi onnistui löytämään syyttömän miehen eilen Tukhoman vanhassa kaupungissa tekemässään operaatiossa.

Vuonna 1993 syntynyt Johan Andersson vapautui epäilyksistä eilisiltana. Hänen löytymisestään kertoi ensimmäisenä viime yönä juottamamme korkeaa poliisihallintoa lähellä työskentelevä Erik Virtanen.

“Vaikka Andersson syntyikin vasta seitsemän vuotta murhan jälkeen, hänen vanhempansa eivät pitäneet Palmesta. Kenelläkään hänen isänsä ystävistä, ystävien ystävistä tai sukulaisista ei kuitenkaan olllut asetta 1980-luvulla”, Virtanen sanoo.

Muutama muukin tutkintalinja on päätetty viimeksi kuluneina vuosina. Lopetetuissa linjoissa epäilyt ovat kohdistuneet myös poliisin sisäpiiriin.

“Kaksitoista vuotta jatkuneessa linjassa epäiltynä oli muiden muassa Ystadissa asuva rikoskomisario Kurt Wallander. Hän osasi ampua, hänellä oli mahdollisuus saada ase ja hän saattoi olla tapahtumahetkellä juuri Ruotsissa tai sen ulkopuolella”, Virtanen kertoo.

“Pari vuotta sitten saimme kuitenkin luotettavasta lähteestä vinkin, että Wallander onkin fiktiivinen henkilö. Toki me vielä tästä jatkamme uutta linjaa ja tarkistamme, voisiko vinkin antajalla eli Upplands Väsbyssä asuvalla kirjastonhoitajalla tai jo edesmenneellä Wallanderin luojalla Henning Mankellilla olla jotakin tekemistä murhan kanssa.”

Samalta kirjastonhoitajalta saamiensa vinkkien pohjalta poliisi on todennut aiemmin, että myöskään Katto Kassinen tai Tommi ja Annika eivät ole sekaantuneet murhaan.

“Murhateorioiden esittämiseen on sen sijaan vakavasti sekaantunut kriminologian professori ja kirjalija Leif G.W. Persson, joten hänet täytyy kyllä pitää epäiltyjen listalla”, Virtanen mainitsee yhdeksännen tuopin jälkeen.

Ruotsin poliisi sai vastikään uutta aineistoa Palmen murhasta, kun asiaa 12 vuotta tutkinut toimittaja Thomas Pettersson työryhmineen jätti aineistonsa Palme-murhan tutkijoille. Aineisto on jo onnistunut lisäämään julkaisijansa Filter-lehden maksullisia nettitilauksia lähes 18 prosenttia.

Saamiemme tietojen mukaan Thomas Pettersson ei ole sukua aiemmin Palmen murhasta vankilassakin istuneelle ja myöhemmin edesmenneelle Christer Petterssonille, mutta sukunimensä vuoksi häntäkään ei voitane suoralta kädeltä vapauttaa epäilyksenalaisuudesta.

Ruotsin pääministeri Olof Palme murhattiin helmikuussa 1986 hänen ollessaan palaamassa elokuvista vaimonsa kanssa. Ruotsin poliisi teki alusta lähtien parhaansa murhan selvittämiseksi tai jotain. Murhatutkinnassa on tällä hetkellä mukana poliisin lisäksi lähes 1 200 000 ruotsalaista murha-asiantuntijaa yhteiskunnan kaikista kerroksista. Osa heistä on osallistunut menestyksellisesti myös John F. Kennedyn murhan ratkaisemiseen.

Olof Palme on ollut Ruotsin ainoa suomalaistaustainen pääministeri. Hänen isänsä Gunnar Palme syntyi Porvoossa ja hänen isoäitinsä oli niinikään suomalaissyntyinen Hanna von Born.

För att läsa den här artikeln på inte så flytande svenska kolla Nyhetscirkus.com

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 23.5.2018: Palmen murhasta uusi teoria: Murhaaja oli yksi ensimmäisistä silminnäkijöistä
HS 23.5.2018: Ruotsalaislehden teoria: Olof Palmen murhasi luultavasti ”Skandia-mies”, jota on pidetty sivullisena rikospaikalle osuneena

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.