Press "Enter" to skip to content

Vierasmaa

Venäjä valmis kuljettamaan Trumpin turvaan

Venäjän erityisattasea Nikolai Poweronoff otti istuvaan presidenttiin Donald Trumpiin yhteyttä heti poliisin saatua tilanteen Yhdysvaltain kongressitalossa hallintaansa.

1960-luvun Volga syöksyy kadulla oikealta vasemmalle
Kuva: Inessa Akhmedova / Flickr. Lisenssi: CC BY 2.0

“Trump on tervetullut Venäjälle koska tahansa – vaikka jo tänään”, julisti Poweronoff kansainväliselle medialle.

“Kremlissä on alettu varustaa vierashuoneistoa presidentin arvolle sopivaan kuntoon. Ensimmäisenä sinne hankittiin Trumpin mieleinen baseball-lippis, joka odottaa eteisen hattuhyllyllä. Tämä on vähintä, mitä voimme tarjota äiti Venäjän pitkäaikaiselle ja uskolliselle ystävälle.”

Seuraavaksi Turkmenistanin suurlähettiläs Sharm el Sheik lupasi Trumpille turvasataman maastaan.

“Trumpin tarvitsee vain ilmaantua suurlähetystöömme, niin järjestämme yksityiskoneen viemään hänet pois demokraattien kynsistä.”

Myös Puolan, Unkarin, Valko-Venäjän ja Zimbabwen edustajat ovat luvanneet auttaa “maailman mahtavimman demokratian demokraattisesti valittua valtionpäämiestä.” Tämän on tulkittu tarkoittavan turvapaikkaoikeutta.

Kanada toivottaa
Bidenin tervetulleeksi

Kanadan ulkoministerin erityisavustaja Wayne Gretzky Jr. puolestaan toivotti Joe Bidenin tervetulleeksi maahansa, mikäli tilanne Yhdysvalloissa kuumenee liiaksi.

“Parempi poistua hetkeksi kaukalosta pukukoppiin, kun mellakoitsijat taklaavat demokratiaa ja sen instituutioita poikittaisilla mailoilla. Toivottavasti Trump ja muut äärilaidan republikaanit saavat elinikäisen pelikiellon tuleviin presidenttikisoihin. Jenkkien tuomarilinjassa olisi tiukentamisen varaa.”

Myös Yhdysvaltain eteläiset naapurit Meksiko ja Kuuba ovat tarjonneet auttavan kätensä Bidenille.

“Trumpin muuri oli meille liikaa”, puuskahti Meksikon apulaisulkoministeri Silvio Sangria.

“Biden on varauksetta tervetullut, ja järjestämme tarvittaessa taitavista taitavimmat ihmissalakuljettajat hakemaan hänet Rio Granden tälle puolelle.”

Kuuban hallituksen tiedottaja Juan Fernandez sanoi maansa turvapaikkatarjouksen olevan vastalahja niiden satojentuhansien kuubalaisten puolesta, jotka pakenivat Fidel Castron kaudella Yhdysvaltoihin. Hän totesi Kuuban olevan valmis muuttoliikkeen suunnan kääntymiseen.

Suomen hallitus ja viranomaiset ovat toistaiseksi pysytelleet sivustaseuraajina turvapaikka-asiassa.

Teksti: Keijo Kettu, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.