Press "Enter" to skip to content

Vierasmaa

Suomalaismies aikoo laskea Michiganin äänet

Porilaisen Aki Huuhta-Ojan mukaan Donald Trump on hänen tarkistuslaskentansa tässä vaiheessa saanut pelkästään Michiganissa 419 miljoonaa ääntä.

USA:n lippu
Kuva: Sawyer Sutton / Pexels

”Odottelin oikeaa vaalitulosta lauantai-illasta lähtien, mutta koska korruptoituneet amerikkalaiset eivät saaneet sitä selville, täytyi ryhtyä vaalitoimitsijaksi itse”, Huuhta-Oja sanoo omakotitalonsa yläkerrassa läppärinsä ääressä.

Huuhta-Oja kertoo, että Michiganin viranomaiset ovat yrittäneet vaikeuttaa hänen tarkistuslaskentaansa kaikin mahdollisin tavoin.

”He eivät esimerkiksi suostuneet lähettämään minulle äänestyslippuja, vaikka pyysin niitä Twitterissä ainakin kaksikymmentä kertaa.”

No miten te nyt teette tarkistuslaskennan, jos ette näe äänestyslippuja?

”Minulla on siihen oma menetelmäni. Kehittämäni sovellus. En voi puhua siitä enempää. Olen anonut sille patenttia.”

Huuhta-Oja pyyhkii otsaltaan hikeä ja printtaa tietokoneeltaan paperin, jonka hänen dobermanninsa syö välittömästi.

“Bidenin ääniä. Nipsu pitää niistä. Se on ollut täällä seuranani. Vaimo lähti viime viikolla. Ei kestänyt, kun talossa oli tällainen mies, joka heti vaalihuoneistojen sulkeuduttua vaati totuutta esiin.”

Te olette laskenut, että Trumpille annettiin Michiganissa 419 miljoonaa ääntä. Sehän on enemmän kuin koko Yhdysvaltain väkiluku?

”Niin on.”

Mistä tämä mielestänne kertoo?

”Se kertoo Trumpin valtavasta suosiosta. Häntä kannatetaan yli puoluerajojen”, Huuhta-Oja sanoo.

Mies arvioi, että hänen tarkistuslaskentansa lopullinen tulos on selvillä viimeistään huomisaamuna.

”Noin sata miljoonaa ääntä aion vielä laskea.”

Teksti: Sanna Kuukkari, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 11.11.20: Trump haastoi Michiganin vaalit käräjille yrittäessään kääntää vaalien tuloksen päälaelleen, Georgia aikoo laskea äänet uudestaan

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.