Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Huller och buller, På tapeten, Senaste inlägg

Brasilianska skattebetalare får möjlighet att stödja svensk vapenindustri

Brasilianska skattebetalare har fått tillfälle att investera 4,5 miljarder dollar i svenska stridsflygplan. Projektet ger jobb både i Brasilien och Sverige.

Jas Gripen
Brasilianska skattebetalare hjälper till att skapa nya arbetsplatser i Linköping.

“Jag är verkligen glad över att vi äntligen kan skaffa den utrustning som vårt folk behöver”, konstaterar Maria Silva, som bor i stadsdelen Rocinha i Rio de Janeiro och håller just på att täcka ett stort hål på väggen med en bit av korrugerad plåt.

“Efter ett storm spolades hälften av vårt sovrum bort med regnvatten.”

Silva hörde nyheten om stridsplansaffär från en granne som använde Twitter med sin mobiltelefon. Enligt grannen ska Brasilien göra samarbet med Sverige så att flygplanen kan byggas i Brasilien.

“Med hjälp av denna Jas Gripen -projekt ska vårt land få en sådan fart att kanske redan mina barnbarn har möjlighet att lära sig läsa”, fortsätter Silva.

“Och jag är säker på att också den svenska staden Linköping får fart i sin ekonomi. Kanske även de peruanska och colombianska skattebetalarna blir intresserade om att stödja det nordiska välfärdssamhället genom att börja med liknande projekt.”

Goda nyheterna i andra avisor:
SvD 18.12.2013: Gripenaffären öppnar för nya samarbeten
Corren 18.12.2013: Ger sannolikt nya jobb på Saab

Den här artikelns originalversion har vi publicerat på flytande finska i Uutissirkus.com© 2024 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik