Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Får jag presentera: min nya sedel

Jag är säker på att alla invånare på eurozonen skulle bli mycket lyckliga om de kunde ta i bruk min nya uppfinning: eurosedeln på 4,95 euro.

På väg till kiosken? Med den här sedlen skulle det vara mycket snabbare att betala.

Det här är det som behövs. (Eller säger man vilket behövs?) Som (vilket?) har behövts redan länge. Det är bara att gå in i vilken butik som helst. Ser ni prislappar på fem, tio eller tjugo euro? Eller finns det i Sverige nånting som kostar 50 eller 100 kronor, exakt hundra kronor?

Nej, det finns inte. Alltid vill säljarna ha 4,90, 4,95, 19,90 eller något motsvarande när jag köper mat eller andra saker.

För dem som inte betalar med kort måste butiker alltid ha växelpengar. Tänk om kiosker! De skulle ha särskilt mycket nytta av de här nya sedlarna.

Hallå där i ECB, Europeiska Centralbanken! Här är jag med min nya sedel!

Inlägg 9/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik