Press "Enter" to skip to content

Finska rike, Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Prisinformation kan man få om man tar reda på saker man vill veta

Nej, det kostar inte 80 euro att ta en färja från Salutorget i Helsingfors till Sveaborg, fast man kunde först tänka så om man tittade på skylten vid bryggan.

4,40 kostar det att besöka Sveaborg med färjan. Om du är snabb, kan du köpa en tvåtimmarsbiljett och betala 3,80.

Jodå, man kan även hitta biljettautomaten vid bryggan. För turister finns det många alternativa biljetter för att välja på. Enkelbiljetten för att resa i Helsingfors, 2,20 euro, gäller 80 minuter och tiden börjar när du betalar biljetten. I Sveaborg måste du köpa en annan enkelbiljett för returresan. Under biljettens giltighetstid gäller den även i tunnelbanan, närtåg, bussar och spårvagnar.

12-timmars Sveaborgbiljett gäller 12 timmar och kostar fem euro. Både tur och retur med färjan men inte annan kollektivtrafik.

Det finns också olika regionsbiljetter och även är det möjligt att köpa 1 – 7 dygns biljett för all kollektivtrafik. Dygnsbiljetter laddas på engångskortengångskort säljs även på Silja Serenade och Silja Symphony samt på Viking XPRS, Viking Gabriella och Viking Mariella.

Mer information om biljetter
Helsingfors trafik: Biljetter och priser (vilken bra rubrik, under denna kan du hitta information om biljettyper men inga biljettpriser)
Helsingforsregionens trafik: Prisräknare 2013

Sveaborg? Vad? Var? Varför?
Sveaborg.fi

Inlägg 30/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik