Press "Enter" to skip to content

Finska rike, Huller och buller, Jag övar min svenska, På tapeten, Senaste inlägg

Det tredje tecknet på vår märktes i Helsingfors

Det tredje tecknet på vår har märkts i dag i den finska huvudstaden Helsingfors. Enligt en lokal man har han sett en glimt av asfalt på sin gård i förorten Norra Haga.

Asfalt har setts även i förorterna i Helsingfors. Detta betyder, att vår är här.

Mannen konstaterar, att han kunde se nästan en halv kvadratmeter av asfalt i stadsdelen Norra Haga, där han bor. Mannens granne säger att stora delar av ytan, vilken mannen påstår att ha varit asfalt, var i verkligheten ett brunslock.

“Dock kunde man se där mellan brunnslocket och snöytan lite asfalt, men inte mera än kanske 0,15 kvadratmeter”, grannen berättar.

På torsdagsmorgon varierade temperaturer i Helsingfors mellan -9 och -11 grader. Klockan 15.00 på eftermiddag var temperaturen 0 grader och just nu är det -8 grader. Snödjupet är ca 55 centimeter.

Läs även i Nyhetscirkus:
28.02.2013: Andra tecken på vår märktes i Södra Finland
16.02.2013: Första tecken på vår – kolla bilden!

Den här texten är inlägg 44/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100© 2024 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik