Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Media, Senaste inlägg

Hans tweetar är inte hans egna

Tidningar har siterat hans tweetar. Han har haft ungefär 2500 följare. Det ända problemet är att han inte är han utan någon annan.

Ingen Jörn Donner har vi på den här arkivbilden.

Personen bakom Jörn Donners Twitterkonto alltså. Fråm februari år 2012 har har skrivit circa 70 tweetar, de flesta på finska. Mer än ett år tog det innan någon frågade, om han var bakom sitt Twitter-konto.

Nej, han var inte. Han har inget konto och inte heller vet vad för något är Twitter, säger han.

Vad kan vi lära oss nu? Antagligen ingenting annat än att “Livet är en stor parodi” liksom den fejkade Jörn Donner hade valt till sitt valspråk.

Alla andra saker vet vi ju redan: att innehållet inte är so viktigt. Att innehållet blir viktigare när det är någon känd person som skriver eller säger någonting.

“Har du redan hjul under din sparkstötting”, skrev Icke-Jörn-Donner den första mars.

“Mammutten som traditionell bok känns som en mammut. När man gör 1000 sidor till elektronisk bok hur känner man den då? Blir min iPad tyngre?” skrev han den 23. februari.

“Undrar om Påven avgår därför att han inte annars har tid att läsa Mammutten?” den 11. februari.

Jag är lite ledsen. Ännu mer aforismer skulle jag gärna läsa från den här Icke-Donner.

Andra avisor om Jörn Donner som är inte Jörn Donner
ÅU 13.03.2013: Jörn Donner till ESS: Mina tweetar är inte mina egna
Den oäkta Jörn Donner på Twitter: @jorndonner

Inlägg 50/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik