Press "Enter" to skip to content

Huller och buller, Media, Nyheter och gammelheter, På tapeten, Senaste inlägg

Johansson-metoden hjälper till att spara tid

Bekant situation i vilken redaktion som helst: journalister måste använda tid för att läsa webbtidningar för att hitta ämnen att skriva om. Men inte längre.

Genom att följa på 299 Johansson på Twitter kan man få all information man behöver.

Nyhetscirkus utvecklingsavdelning har uppfunnit Johansson-metod, med vilken man kan spara mycket tid i journalistiskt arbete. Med Johansson-metod kan man minska antalet webbsajter man läser och minska tid man använder för att välja vem man följer på Twitter.

“Det finns ca 255 000 människor med efternamnet Johansson i Sverige. På twitter har vi valt 299 Johansson att följa”, konstaterar Gilbert Granholm, verkställande direktör, ansvarig utgivare och huvudredaktör i webbtidningen Nyhetscirkus.

“Genom att följa alla dessa Johansson kan vi få nästan all information om intressanta händelser och webbartiklar i Sverige och utomlands utan att surfa på olika sajter. När 299 Johansson tweetar kan vi få tillräckligt med intressanta länkar. I fortsättning behöver vi alltså inte läsa alla rubriker på nyhetssajter utan vi bara följer länkar vi ser på Twitter.”

“Förstås är den här Johansson-motoriserad prevalning av information lite begränsad men begränsad är ju informationen publicerad i vilken webbsajt som helst. Och om Johansson-metoden inte fungerar, ska vi utveckla den till Johansson-Andersson-metod genom att välja också 299 Andersson för att följa.”

Nyhetscirkus är den svenskspråkiga betaversionen av finsk satirsajt Uutissirkus. Enligt Granholm håller Nyhetscirkus skribenter fortfarande på att öva sin svenska och publicera nya artiklar nästan varje dag, vecka, månad eller kvartal.

Kolla vilka Johansson vi följer på Twitter!

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik