Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Uusimmat , Vierasmaa

Brasilian veronmaksajat pääsevät tukemaan Ruotsin aseteollisuutta

Brasilialaisilla veronmaksajilla on tilaisuus sijoittaa 3,5 miljardia euroa ruotsalaisiin hävittäjälentokoneisiin. Hanke tuonee työpaikkoja sekä Brasiliaan että Ruotsiin.

Rio de Janeiron Rocinhan rinteillä asuva Maria Silva arvioi, että hävittäjäkauppa auttaa rullaamaan sekä Brasilian että Ruotsin Linköpingin nousukiitoon.
Rio de Janeiron Rocinhan rinteillä asuva Maria Silva arvioi, että hävittäjäkauppa auttaa rullaamaan sekä Brasilian että Ruotsin Linköpingin nousukiitoon.

“Olen todella iloinen, että reilun kymmenen vuoden miettimisen jälkeen kykenemme vihdoinkin hankkimaan laitteita, joita kansamme tarvitsee, toteaa Rio de Janeiron Rocinhassa asusteleva Maria Silva ja jatkaa kaatopaikalta löytämänsä aaltopellinpalan pystyttämistä kotiovensa viereen.

“Äskettäisen rajuilman jälkeen rinteeltä valunut sadevesi huuhtoi ainoan makuuhuoneemme seinän mukanaan.”

Silva kuuli hävittäjäilouutisesta naapuriltaan, joka selasi matkapuhelimellaan Twitteriä. Brasilian tarkoituksena on tehdä yhteistyötä Ruotsin kanssa siten, että lentokoneet voitaisiin rakentaa Brasiliassa.

“Jas Gripeneillä varustautuneena saanemme maamme sellaiseen nousukiitoon, että jo lapsenlapsillani on mahdollisuus oppia lukemaan”, Silva arvioi.

“Ja tämä tuo varmasti lisää työtä ja verotuloja myös ruotsalaiseen lentokonetehdaskaupunki Linköpingiin, jonka taloudesta olen jo pitkään ollut huolissani. Ehkä meidän hävittäjämme saavat myöhemmmin myös Perun ja Kolumbian veronmaksajat innostumaan vastaavanlaisesta hankkeesta pohjoismaisen hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi.”

Ilosanomia muualla:
Yle 18.12.2013: Brasilia ja Ruotsi tekevät jättikaupat Jas Gripen -hävittäjistä
Yle 19.12.2013: Suomen puolustusvienti yskii – EU apuun?
Yle 19.12.2013: Haglund puolustusteollisuuden sisämarkkinoista “Oikeita askelia otetaan”
Katso myös Wikipedian arkistokuva: Neljän ruuhka 1960-luvun Linköpingissä

Vi har publicerat den här artikeln även på inte så flytande svenska i Nyhetscirkus.com

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.