Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Asiantuntija: Tabletit voivat korvata kaikki tietokoneet

Suurimman osan tietokoneen kotikäytöstä voisi korvata sopiva lääkitys eli tabletti, arvioi asiantuntija.

Jo pieni määrä lieviä rauhoittavia tablettaja saattaa vähentää tietokoneen käyttötarvetta.

Uutissirkuksen toimituksessa vuoden verran tabletteja napsinut Uolevi Ahonen uskoo, ettei valtaosa suomalaisista tarvitsisi minkäänlaista tietokonetta.

“Tietokonetta käytetään vapaa- ja työaikana pääasiassa Facebookissa ja Twitterissä jaaritteluun, yhdentekevien videoiden katseluun ja turhanaikaiseen pelaamiseen. Kaikki nämä tarpeet olisivat kuitenkin hoidettavissa sopivalla mielialalääkityksellä” Ahonen arvioi.

Hänen mukaansa parhain tulos saavutetaan, jos lievästi rauhoittavat tabletit yhdistetään useamman vuorokauden mittaisiin sähkökatkoihin.

“Kun ihminen on jonkin aikaa poissa tietokoneelta ja sosiaalisen median epäsosiaalistavasta vaikutuspiiristä, hän alkaa kiinnittää huomionsa olennaiseen. Hän saattaa keskittyä yhteen asiaan yli kolmekymmentä sekuntia, keskustella toisen ihmisen kanssa kasvokkain ja jopa hoitaa työtehtävänsäkin moitteettomasti.”

Tabletit ovat vasta pienen piirin villitys: niihin on hankittu Suomessa noin 170 000 reseptiä. Lääkkeen ostaneet ovat tyypillisesti korkeasti koulutettuja, hyvätuloisia ja keski-ikäisiä miehiä, jotka ovat havainneet, että koneella roikkuminen hidastaa työntekoa, jumiuttaa niskan ja syö iltayöstä aikaa nautinnollisemmilta asioilta kuten rakastelulta.

Ruotsissa vastikään julkistetun tutkimuksen mukaan naiset ovat Facebookissa keskimäärin 81 minuuttia päivässä ja miehet 64 minuuttia. Jotta tutkimuksen toteuttanut tutkijakoulutettava Leif Denti Göteborgin yliopistosta olisi itse saavuttanut yhtä pienet luvut, hän on asentanut koneensa selaimeen lisäosan, joka sallii Facebookin käytön vain kunkin tunnin kymmenen viimeisen minuutin aikana.

Den här artikeln har vi hunnit publicera även på svenska, fast vi har haft så jävla bråttom hela dagen med vår Facebook- och Twitteranvändande.

Lue Uutissirkuksesta myös:
Mitä Facebook-käyttäjä todella tekee – katso kuva!

Lääkitysvaihtoehdoista muissa aviiseissa:
AL 5.3.2012: Asiantuntija: Tabletit voivat korvata kotitietokoneet

Facebookista Ruotsinmaalla:
DN 5.3.2012: Facebook sprider olycka
DN 14.6.2011: Varför forska kring FacebookTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.