Press "Enter" to skip to content

Huller och buller, Senaste inlägg, Studier, Svearike

Epa-traktorlinjen på gymnasiet redan nästa år?

En gymnasieutbildning på ett år – med Epa-traktorkörning som det ända ämnet. Redan nästa år kan det bli verklighet.

I februari öppnade utbildningsminister Jan Björklund (FP) för möjligheten att ungdomar som inte klarar dagens gymnasieprogram ska kunna läsa Epa-traktorkurser.

“Grundidén är att det är bättre att en ung människa fullföljer en Epa-traktorförarutbildning än att man hoppar av en utbildning, säger Jan Björklund.

Om utbildningsminister Björklund får som han vill kommer det att finnas Epa­utbildningar på gymnasiet redan höst 2014.

Utbildningstiden blir flexibel och eleven kan välja att gå ut från Epa-traktoren efter ett, ett och ett halvt eller två år. De flesta lämnar Epa-traktorlinjen när de fyllt 18 år och fått B-körkort, eftersom då kan de köra personbilen helt lagligt.

Björklund hoppas att ett par tusen ungdomar per år ska ges möjlighet till en gymnasieutbildning med Epa-traktorintroduktion.

Hittills har A-traktorer som i folkmun kallas Epa-traktorer hjälpt tiotusentals ungdomar till att ha ett bra tonårsliv i svenska landsbygden och småstäder.

Så där kunde man studera på gymnasiets Epa-traktorlinjen – kolla thomazo92s video:

Andra avisor om Epa-traktorförarutbildning:
DN 16.9.2012: Korta program på gymnasiet redan nästa år
SvD 16.9.2012:Ettårigt gymnasium kanske redan 2012
GP 16.9.2012: Ettårigt gymnasium kanske redan 2013
AB 16.9.2012: Ettårigt gymnasium kanske redan 2012
Hudiksvalls tidning 5.9.2012: Tonåring i trimmad Epa-traktor

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik