Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Huller och buller, Nyheter och gammelheter, Senaste inlägg, Studier

Nytt på Lunds universitet: kandidatprogram i festfirande

Lunds universitet har erbjudit en testkurs i festfirande i december i fjol. Eftersom kursen fick enorm respons och uppskattning, ska universitet införa ett helt nytt kandidatprogram i festfirande.

Utbildningen ger kunskap och färdighet att
Kandidatprogramm ger bl a färdighet att identifiera mat och dryck.

Utbildningen ger kunskap och färdighet att fira en fest och ta del som gäst i olika typer av kalas. Utbildningen är direkt yrkesförberedande med tonvikt på räkfest och surströmmingspartaj och leder till en kandidatexamen med festfirande som huvudområde.

Urval baseras på förmögenhet och social status och man måste betala för sitt studieplats. Universitetet är säker på att efter studier är alla deltagare färdiga att bli donaterare.

“Och om dom firar fest från dag till dag, får vi också material till våra obduktionskurser”, konstaterar Tia Andersson Jansson, ledande ekonomikonsult vid Lunds universitet.

Andra avisor om festfirande:
Sydsvenskan 11.9.2012: Forskningspengar gick till fest
AB 11.9.2012: Bjöd på förfest för forskarpengar
SR 9.9.2012: Journalisterna på skattefest
DN 8.9.2012: Surströmming orsakade pådrag
DN 17.8.2011: Sämre läkare när dockor ersätter lik

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik