Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta, Kotimaa , Uusimmat

Mikkeli yllätti Humppilan: eteläsavolainen lentokenttä on maailman ekologisin

Mikkelin lentokentän kokonaispäästöt lähenevät nollaa. Tieto voi raunioittaa Humppilan kunnan haaveet tuhannen hehtaarin maa-alueen varaamisesta ekologiselle lentokentälle. Ekologisuus vaatisi Humppilaan myös neljä kilometriä pitkän kiitoradan.

Mikkelin lentoaseman reittilennnot ovat päästöttömiä. Alue saattaa hyvinkin ennallistua metsiköksi lähivuosina.

Eco Airport -hanke joutui turbulenssiin miltei heti julkistuksensa jälkeen, kun Mikkelistä kantautui havainto jo toimivasta ekologisesta lentokentästä.

Mikkeli on ollut ekologisen lentoliikenteen kehittämisen eturintamassa pitkään. Vuodesta 2006 lähtien lentokenttä on ollut matkustajaliikenteen osalta täysin päästötön.

Lentoyhtiö Finnair tytäryhtiöineen on ollut Mikkelille korvaamattomaksi avuksi ekologisuuden toteuttamisessa. Finnair on ollut kokonaan lentämättä Mikkeliin jo noin kuuden vuoden ajan. Myöskään suuret tapahtumat eivät ole lisänneet kentän päästöjä.

Mikkelin kiitorata on suunniteltu niin ekologiseksi, että kookkaat ja meluisat rahtikoneet eivät pysty laskeutumaan sille. Esimerkiksi kansainvälisten St. Michel -ravien osanottajahevosia tuotiin viime kesänä ilmojen halki Ranskasta Jyväskylään, mistä ne kuljetettiin autolla Mikkeliin.

Jopa 12 ihmistä suhtautuu
myönteisesti Humppilan kenttään

Humppilan Eco Airport Logistics Center -lentokenttähanke avasi nettisivunsa varhain eilisiltapäivänä. Samaan aikaan julkistettiin Airtouch-yhtiön Hämeen ammattikorkeakoulun hankkeessa tekemä lentoliikenneselvitys, jonka tavoitteena oli muiden muassa Humppilan ekolentokentän ekologisuuden tutkiminen.

Selvitykseen haastateltiin kahtatoista lentoliikenteen ammattilaista. Haastateltavat olivat perehtyneet Humppila Eco Airportin materiaaleihin ennen varsinaista haastattelua ja he antoivat niistä myönteistä palautetta.

Humppilan kunta ja koko Etelä-Suomi tuhoutuvat. mikäli Humppila ei saa uutta lentokenttäänsä. Lentokenttien ja ydinvoimaloiden rakentaminen on havaittu ainoaksi tavaksi pitkittää vielä itsenäisten maaseutukuntien elinikää muutamalla vuodella.

Lue Uutissirkuksesta myös:
Mikkeli jatkaa vihreitä lähtöjä

Oletko kansanedustaja? Lue vain tämä markkinointimateriaali
(PDF) ja auta toteuttamaan ekolentokenttä Humppilaan ennen kuin on liian myöhäistä!

Puuttuvien lentokenttien maailmasta muualla:
Forssan Lehti 30.11.2011: Humppilan ekokentällä on mahdollisuutensa
HS 30.11.2011: Humppila suunnittelee lentokenttää rahtikoneille
HAMK 29.11.2011: Humppila Eco Airportin lentoliikenneselvitys on valmistunut
Yle 14.7.2011: Lentävät huippuravurit saavat luksuskohtelun MikkelissäTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.