Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Mikkeli jatkaa vihreitä lähtöjä

Vihreät lähdöt ovat vähentäneet lentoliikenteen päästöjä Mikkelissä lähes sata prosenttia.

Mikkelin lentoaseman reittilennnot ovat päästöttömiä.
Mikkelin lentoaseman reittilennnot ovat päästöttömiä.

Mikkelin lentokentällä Etelä-Savossa runsaat kolme vuotta sitten aloitetun kokeilun on havaittu vähentävän lentokoneiden polttoaineen kulutusta selvästi.

Kyse on niin sanotuista vihreistä lähdöistä: aiemmin lähtölupaa odottanut kone piti moottorinsa käynnissä. Kentällä tehdyn seurannan mukaan vihreillä lähdöillä voidaan estää lentokoneiden polttoaineenkulutus jopa kokonaan.

Kunnianhimoinen tavoite on Mikkelissä saavutettu siten, että mikään reittilentoyhtiö ei lennä kaupunkiin.

“Kun kone ei laskeudu eikä nouse, sen kenttäalueelle tekemät päästöt putoavat nollaan”, kiteyttää Itä-Suomen läänin lääninteknologi Harri Savolainen.

Havainnot ovat herättäneet laajaa kiinnostusta ulkomaita myöten. Muiden muassa Ryan Air vähentää päästöjään samalla tavalla. Se ei lennä Mikkeliin eikä aio lentää sinne tulevaisuudessakaan.

“Moni kansainvälinen yritys olisi halunnut tulla tutkimaan ratkaisujamme paikan päälle, mutta tällä hetkellä heidän intoaan rajoittaa se, että Mikkeliin ei ole säännöllisiä lentoja”, Savolainen pahoittelee.

Oulun lentoasemalla Tukholman ja Kööpenhaminan -yhteydet on hoidettu jo muutaman vuoden ajan samankaltaisella käytännöllä kuin reittilennot Mikkelissä. Oulussa näiden ulkomaan-lentojen päästöjen on niinikään havaittu pudonneen nollaan.

Lue myös:
Oulun lentoasema saa tilaa kansainvälistyäTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.