Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Teknologia, Uusimmat , Vierasmaa

Google julkaisi totuudenmukaisen satelliittikuvan

Hakukonejätti Googlen karttapalveluun on yllättäen karannut täysin muuntelematon satelliittikuva. Tapaus paljastui äskettäin Ruotsissa.

Googlen satelliittikuvassa on selkesti havaittavissa Ruotsin ilmavoimien Tukholman lähistöllä sijaitseva sodanjohtokeskus. Googlen lehdistöpäällikkö Andreas Svenungsson on jo ryhtynyt kiireisiin toimiin asian korjaamiseksi.

“On selviö, että jos se ei saa näkyä siellä, niin otamme sen pois”, Svenungsson toteaa Ruotsin radiouutisten haastattelussa.

Ruotsin ilmavoimien toinen sodanjohtokeskus sijaitsee Skånessa, mutta sen Google on poistanut kuvankäsittelyllä otoksistaan. Kilpailevat karttapalvelut Eniro ja hitta.se eivät omissa ilmakuvissaan näytä ilmavoimien kumpaakaan johtokeskusta.

Printtipuolella muunnellut kartat olivat erittäin suosittuja vielä kolmisenkymmentä vuotta sitten. Tuolloin niitä julkaistiin erityisesti Neuvostoliitossa.

Satelliittiretusoinnista ruotsalaisissa viestimissä:
SR: Hemliga anläggningar syns på Google
AB: Googles bilder visar svenska hemligheter
SvD: Google visar militäranläggning
DN: Google visar militäranläggning
GP: Google visar militäranläggningTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.