Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu , Uusimmat

Sisäfilepihvi osoittautui sisäfilepihviksi

Asia tuli ilmi, kun ylihärmäläinen Kuusimäen perhe ruokaili hiihtolomamatkallaan eteläsuomalaisessa tienvarsiravintolassa.

Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Koska liha oli muistuttanut maultaan ja koostumukseltaan naudan sisäfilettä, perheen terveystarkastajana työskentelevä isä Sakari Kuusimäki oli ottanut siitä näytteen, jonka toimitti tarkempiin tutkimuksiin.

Tutkimus osoitti epäilyn oikeaksi: ravintola oli myynyt tuoretta kotimaista naudan sisäfilettä tuoreena kotimaisena naudan sisäfileenä. Uutissirkuksen selvityksen mukaan tilanteeseen johtivat useat kylmäketjun varrella sattuneet erheet.

Lihatukun harjoittelija
ei tuntenut laatujärjestelmää

”Harjoittelijamme erehtyi. Jos meiltä tilataan naudan sisäfilettä, niin yleensähän me toimitamme tilaajalle naudan ulkofilettä. Harjoittelijamme ei kuitenkaan ollut täysin sisäistänyt yrityksemme laatujärjestelmää”, lihat ravintolaan toimittaneen tukkuyhtiön toimitusjohtaja kertoo.

”Monesti meillä on tapana toimittaa sisä- ja ulkofiletilauksissa paistia, mutta tuotannonohjausjärjestelmämme oli vahingossa merkinnyt tilauksen vastaanottajaksi toimitusjohtajamme anopin, joten linjastoltamme todellakin lähti tilauksen mukainen sisäfile”, lihatukun logistiikkapäällikkö kertoo.

Kausityöntekijällä
puutteellinen perehdytys

Puutteellinen perehdytys johti erehdyksiin myös itse ravintolassa.

”Kyllä meidän pääkokkimme yleensä huomaa vaihtaa sisäfileen halvempaan tuotteeseen, mutta hän oli sairauslomalla. Korjasimme heti tilanteen ja laitoimme keittiön seinälle kuvat eri lihalaaduista”, ravintolan pääomistaja kertoo.

“Lisäksi kausityöntekijämme oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä tilannut raaka-aineeksi kotimaista lihaa, vaikka meidän ilmoitustaululla on jo kauan ollut toisen tukkurin muistilappu, jossa firma lupaa brasilialaista laatulihaa euron kilohinnalla”.

Juttumme yrittäjät haluavat pysytellä nimettöminä, etteivät yhä useammat asiakkaat saapuisi paikalle kokeilemaan onneaan ruokatilauksissa.

“Emme halua ruuhkaa hidastamaan hyvin toimivaa palveluamme”, sekä lihatukun että ravintolan omistaja painottavat.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.