Press "Enter" to skip to content

Innovaatiot , Uusimmat

Uusi teknologia mullistaa talviautoilun

Lentävä automobiilireki Yhteishyvä-lehdessä 19.11.1915
Viime talvena koetettiin Sveitsissä Davosissa, joka on koko Europan mantereen tunnetuimpia talviurheilupaikkoja, rekimallia, joka kuvassamme näkyy. Sen asiantuntijain lausuman mukaan pitäisi saavuttaa loistava menestys.

Sanottu konelaitos on samalla kertaa reki, automobiili ja lentokone. Se on tarkotettu nopeakulkuiseksi ajoneuvoksi niillä leveillä lumipeitteisillä vuorenrinteillä, joita Sveitsissä niin runsaasti on.

Vipusimella voidaan koneen jalakset nostaa ja laskea niin että ne koskettavat maata. Siten tämä kulkuneuvo silmänräpäyksessä voidaan muuttaa reeksi. Kun se suurella nopeudella kiitää jyrkkää mäkeä, nostaa sen ylös se taso, joka sillä on etuosassaan ja joka lentokoneen siipien tavoin pitää koneen etuosaa ilmassa.

Koneessa istuva rekiretkeilijä voi täten nauttia lentomatkan kaikista ihanuuksista, mutta ilman mitään vaaraa, sillä koneen takimaiset pyörät ovat koko ajan maassa ja estävät kaatumisen. (Vetenskapen och Livet).

Teksti ja kuva julkaistu 19.11.1915 Yhteishyvä-lehden Yhtä ja toista -palstalla / Kansalliskirjasto

Lue Uutissirkuksesta myös:
V. 1928: Haluatteko ajaa autollanne talvella?Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.