Press "Enter" to skip to content

Innovaatiot

Perheille lisätuloja vuonna 1911: Lapset syötteinä

Seulonin saarella ansaitsevat äidit hyvin usein sievoisen sivutulon vuokraamalla lapsensa krokodiilien syöteiksi, kertoo Helsingin Kuvalehti syyskuussa 1911.

Krokotiili-piirroskuva Lasten lehdessä 20.07.1918.
Krokotiili vaanii saalista ja saalistajat krokotiiliä.

Maksu on tavallisesti kaksi sillingiä päivältä. Teko ei itse asiassa ole niinkään julma, kun sitä voisi ehkä olettaa. Lapset eivät syötteinä joudu ollenkaan vaaran alaisiksi. Ne asetetaan aivan yksinkertaisesti virran saviselle rannikkoäyräälle ja niiden taakse sijoittuu metsästäjä sopivaan ja suojaiseen asemaan.

Krokodiili on luonnostaan laiska ja poistuu se hyvinkin vastenmielisesti virran keskustasta, jossa se loikoo auringon paisteessa. Se kohottaa ylös päänsä, haistelee ilmaa, ja himokas loiste julmissa silmissään kiiruhtaa se rannalle, jossa se saa nahkaansa metsästäjän kuolettavan luodin.

Useat singaleesilaisnaiset ansaitsevat täten aina 8:kin sillinkiä viikossa vuokratessaan pienokaisiaan krokodiilin syöteiksi.

Teksti julkaistu Helsingin Kuvalehdessä 30.9.1911 / Kansalliskirjasto
Kuvalähde: Lasten Lehti 20.7.1918 / Kansalliskirjasto

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.