Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu , Uusimmat

Mies meni sieneen Perniössä

Kymmenkunta kantarellia on saanut uuden, onnellisen omistajan. Poikkeuksellista asiassa on se, että sienet löysi metsästä länsisuomalaistaustainen miespuolinen henkilö.

kantarellit ämpärissä
Anton Alalammivaara paistoi romanttiselle illalliselle elokuussa kantarelleja, koska hänellä oli huonoja muistoja toukokuisesta korvasienireseptistään.

Erikoislaatuinen tapaus sattui hiljakkoin Salon Perniössä, missä miesten havaitsemia sienilajeja ovat pääsääntöisesti olleet helposti maastosta erottuvat suuret tatit.

“En osaa sanoa, miten oma sienestäjän silmäni on yhtäkkiä kehittynyt tällaiseen yliluonnolliseen tarkkuuteen. Varsinkin kun olen sieniretkillänikin käyttänyt pelkästään Tiimarista 11 vuotta sitten hankkimiani halpasilmälaseja”, ihmettelee 58-vuotias Anton Alalammivaara.

Samaan hengenvetoon tämä onnenpekka korostaa, ettei ole halunnut tehdä löydöstään suurta numeroa.

“En halua tulla hyväksikäytetyksi kykyjeni puolesta. Enkä suostu esimerkiksi vetämään miehille tarkoitettuja kantarellien löytökursseja”, jatkaa Uutissirkukseen puhelimitse itse yhteyttä ottanut Alalammivaara.

Hän kertoo valmistaneensa sienensä tutulla ja turvallisella tavalla: paistinpannulle voin, suolan, sipulin ja kerman kera. Reippaan oloisen Alalammivaaran mukaan lopputulos oli maukas.

“Aivan toisin kävi keväällä, kun valmistin ihka ensimmäisen korvasieneni samaan tapaan. Silloinen tyttöystäväni uhkasi minua murhasyytteellä. Hän sanoi googlettaneensa romanttisen sieni-illallisemme jälkeen ambulanssia odotellessaan kännykästään tiedon, että korvasieni on käsittelemättömänä erittäin myrkyllinen ja jopa hengenvaarallinen sienilaji.”

Romanttisen kantarelli-illallisensa Alalammivaara nautti terveyskeskuksessa keväällä tapaamansa sairaanhoitajan kanssa. Hän haluaa pitää salaisuutena metsätyypin, josta hän löysi elämänsä mullistaneen ihmeen.

“Siis sen korvasienen. Se oli muistaakseni hakkuuaukea, kuloalue, metsätie tai metsäpolku.”

Teksti: Hannes Uusirälssi, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.