Press "Enter" to skip to content

Kotimaa, Talous , Uusimmat

Poliisi muistuttaa: tarkkaile pääomatuloja

Poliisin talousrikostutkijan mukaan hälytyskellojen pitäisi soida, jos yli satatuhatta euroa vuodessa palkkatuloja ansaitsevalla henkilöllä ei ole lainkaan pääomatuloja.

4,95 euron seteli
Poliisi muistuttaa, että talousrikoksen mahdollisuus on olemassa, jos epäilty ei tunnista kaikkein pienimpiä seteleitä.

“Kun viime vuoden verotiedot piakkoin julkistetaan, kuka tahansa tavallinen ihminen voi tällä menetelmällä tehdä havaintoja mahdollisista talousrikoksista”, talousrikostutkija, komisario Alpo Kouhiluoma toteaa.

“Jos palkkatulot ovat vaikkapa 170 000 euroa vuodessa eli reilut 14 000 kuukaudessa, tulonsaajalle jää verojen jälkeen kulutettavaksi noin 7 000 euroa kuukaudessa.”

“En ole väittämässä, ettei yli sadantonnin palkkatuloilla voisi olla saamatta pääomatuloja. Mutta jos ei ole tyystin osaamaton taloudenpitäjä, niin väkisinkin tuosta summasta jää jotakin esimerkiksi osakesijoituksiin, jotka tuottavat osinkoja eli pääomatuloja”, Kouhiluoma jatkaa.

Alpo Kouhiluoma korostaa, että kovatuloisten talousrikosepäilyistä ei missään tapauksessa pidä ilmoittaa poliisille.

“Useimmiten on kyse täysin laillisesta verosuunnittelusta kuten kapitalisaatiosopimuksista ja sitä paitsi kaikki voimavaramme kuluvat tällä hetkellä kansan huomion kiinnittämiseen siihen, maksavatko pizzat yli vai alle kuusi euroa. Tästäkin talousrikostutkinnasta suurin osa hoidetaan kentällä olevien poliisien tavanomaisina ruokatuntitehtävinä, nyt kun partiot eivät enää muutamaan vuoteen ole voineet syödä ABC:lläkään ilmaiseksi”, Alpo Kouhiluoma sanoo ja kiiruhtaa yt-neuvotteluihin.

Aiheesta muissa aviiseissa:
IS 13.10.2015: Suomalaisten pizzaraivo ylätti poliisin täysin
US 6.10.2015: Harmaan talouden tutkijalta tyrmäys Stubbille: “Käsittämätön uudistus”
KU 1.10.2015: Kansanedustaja äimistyi: Kuuden miljoonan säästöllä 15 miljoonan vahinko
Yle 22.9.2015: Yritysten verovelat jo yli kolme miljardia euroa – harmaan talouden ehkäisyvälineet kortille
Seura 27.8.2015: Näin Suomea leikkauksiin piiskaava Juha Sipilä piilotti miljoonansa vakuutusjärjestelyillä
Maaseudun Tulevaisuus 24.6.2015: Jopa 99 poliisia poistuu harmaan talouden torjunnasta
Yle 16.6.2015: Sipilän sidonnaisuuksista kiivas sanaharkka – “Mitä pääministeri oikein häpeää?”
HS 3.11.2014: Näin ministerit tienasivat: Laura Räty kiilasi tuloissa kärkiryhmäänTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.