Press "Enter" to skip to content

Teknologia , Vierasmaa

Avaruusolio raivostui Voyager-luotaimen kuvamateriaalista

Aurinkokuntamme ulkopuolella 36 vuotta päivystänyt avaruussolio ei säästele sanojaan, koska luotaimen alastomia ihmisiä esittävät kuvat ovat vain siluettipiirroksia.

Avaruusolio Gwyrdfh Wmbnbah joutui päivystämään aurinkokuntamme reunalla yksinään useita vuosikymmeniä, kun hän odotteli Voyager-luotainta.
Avaruusolio Gwyrdfh Wmbnbah joutui päivystämään aurinkokuntamme reunalla yksinään useita vuosikymmeniä, kun hän odotteli Voyager-luotainta omassa aluksessaan.

“Olen odotellut täällä tyhjyyden keskellä vuosikausia ja kun tuo rakkine lopulta saapuu, niin mitä minä näen? Aluksen mukana on vain suttuisesti piirrettyjä varjokuvia ihmisistä! Eikö teillä ole kameroita, joilla ottaa kuvia alastomista naisista ja miehistä”, avaruusolio Gwyrdfh Wmbnbah kyselee.

“Olisitte edes laittaneet muutaman uimapukukuvaston tulemaan yksinäiselle avaruusoliolle!”

Nasan ratkaisu kummastuttaa

Yhdysvaltain avaruushallinto sai 1970-luvun alun Pioneer-luotaimen alastonkuvista kielteistä palautetta. Silti Wmbnbah hämmästelee Nasan pelokkuutta Voyagerin kuvavalinnoissa.

“Pioneerin kyljessä oli levy, jossa oli viivapiirroksena mies ja nainen ilman vaatteita, ei se nyt mitään hardcorea ollut.”

Wmbnbah lähti Tau Cetiä kiertävältä kotiplaneetaltaan kohti meidän aurinkokuntaamme heti kun Voyagerin laukaisu havaittiin syyskuussa 1977.

“Luulin, että kohtaisin luotaimen jo muutaman maan vuoden kuluttua. Kukaan meidän asiantuntijoistamme ei kyennyt aavistamaan, että teikäläisellä tekniikalla kestäisi noinkin paljon yli 17 tuntia saavuttaa edes oman aurinkokuntanne reuna”, Wmbnbah jatkaa.

Käyttöliittymä ei saa kiitosta

Kaikki Voyagerin mukanaan kuljettama kuva- ja äänimateriaali on taltioitu LP-levyä muistuttavalle kullatulle metallilevylle, Golden Recordille.

“Levyn käyttöohje on oma luku sinänsä”, Wmbnbah sanoo. “Tiedoksi vaan Nasalle, että jos meidän planeettamme asukkaiden aivot eivät olisi yhteensopivia kaikkien käyttöliittymätyyppien kanssa, niin olisi kyllä jäänyt minulta tutustumatta tuohon taltiointiin.”

“Umpitylsien kuvien lisäksi vielä jotain soundeja Beethovenilta, Mozartilta tai Chuck Berryltä. Johnny B. Goodekin on niin eilispäivää. Laitan kyllä poppikoneeseeni jotain muuta soimaan 12 vuoden paluumatkamusiikikseni” Wmbnbah toteaa ja poistuu takaisin Tau Cetin suuntaan valon nopeudella.

Aiheesta meidän aurinkokunnassamme:
Yle 13.9.2013: Nasa: Voyager teki historiaa ja poistui aurinkokunnasta
NASA: Voyager. The great Adventure Continues (Flash-video)
NASA: Voyager – What is the Golden Record?
Webodysseum.com: 116 Images of the Voyager Golden Record – a Message for Extraterrestrial Life
Nasa: Golden record: Music from Earth
New York Times 26.7.2013: Going, Going, Still Going? Voyager 1 at Solar System’s Edge
Wikipedia: Pioneer PlaqueTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.