Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Teini heräsi koululuokassa ja puhui vain ruotsia

Kouluvastaisuutensa unohtaneen nuoren tapaus on hämmentänyt useita hänen ystäviään Imatralla.

Ruotsin lippu liehuu
Imatralainen peruskoululainen tunsi olonsa kotoisaksi ruotsin tunnilla alkuviikolla.

Viisitoistavuotias Raikka Virtanen heräsi maanantai-iltapäivällä imatralaisen yläkoulun luokassa. Hän ei osannut enää v-alkuisia sanoja, joita tavanomaisesti huuteli opettajalleen, vaan puhui sen sijaan ruotsia.

Lisäksi hän oli unohtanut menneisyytensä ja väitti pitävänsä ruotsin opiskelusta, kertovat roskakatoksen takaa tupakilta tavoittamamme Virtasen luokkatoverit Erkkapetri Mäkinen ja Veda Miettinen.

“Siis jätkä ei oo tänään ees vetäny yhtään röökii miun kaa, istuu nytkin ruotsinmaikan tunnilla etupenkissä”, Mäkinen sanoo.

“Ja eilen se totes, että se haluais lukiossa – siis lu-ki-os-sa – ruotsin lisäks oppia venäjää ja ranskaa”, Miettinen lisää.

Uutissirkuksen haastattelema terveyskeskuslääkäri arvioi, että vastikään peruskoulun yhdeksännen luokan aloittanut Virtanen on voinut menettää muistinsa ja kehittää uudet tapansa trauman seurauksena.

“Monelle pojalle voi kasiluokan häiriköintivaiheen jälkeen kehittyä sellainen pakkomielle, että haluaa todistukseen parempia numeroita. Tässä tapauksessa myös Ruotsin Suomea parempi työllisyystilanne saattaa vaikuttaa asiaan”, päivystävä lääkäri Vladimir Ivanov arvioi.

“Eikä pidä unohtaa Hjallis Harkimon pyyteettömiä ponnisteluja venäjän kielen suosion parantamiseksi maassamme.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
4.3.2013: Koululaiset vaativat koulua vapaaehtoiseksi
28.12.2012: Teini teki virheen ja pyysi sitä anteeksi

Aiheesta enemmän kaikissa aviiseissa, esim. täällä:
TS 21.8.2013: Amerikkalaismies heräsi sairaalassa ja puhui vain ruotsia

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.