Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Koululaiset vaativat koulua vapaaehtoiseksi

Imatralainen koululainen Raikka Virtanen vaatii koulun muuttamista valinnaiseksi. Vaatimus koskee kaikkia kouluasteita alakouluista korkeakouluihin.

Kyseessä on aloite, jonka takana ovat myös ruokavälitunnilla koulun roskakatoksen takana tupakilla Virtasen kanssa käyneet Erkkapetri Mäkinen ja Veda Miettinen.

Pakkokoulu riistää joka vuosi 190 päivää nuoren herkimmästä nuoruudesta.

“Varsinkin Itä-, Länsi-, Etelä- ja Pohjois-Suomessa nuorilla olisi muutakin tekemistä kuin istua koulussa. Valitettavasti koulu vie nuorten elämästä joka vuosi 190 päivää”, sanovat peruskoulun kahdeksatta luokkaa käyvät Virtanen, Mäkinen ja Miettinen.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten nuorisojärjestöjen ajatus ruotsin kielen vapaaehtoisuudesta tyrmistyttää keskentekoisuudellaan nuoria miehiä.

“Jos ruotsista päästään, niin silti meille jää liki 30 koulutuntia viikossa. Jotain lauseenjäsennystä ja ussaa ja englanniksi imperfektejä ja liikanopekin pakottaa hiihtään ja uimaan, jos ei ole kuumeessa! Näinkö pihalla koulun arjesta poliitikot ovat heti kun itse pääsevät sieltä pois”, Virtanen kysyy.

Virtasen mielestä Suomen palvelut pystytään turvaamaan, vaikka perusopiskelu ei olisi pakollista. Hän uskoo, että koulu kiinnostaisi vapaaehtoisenakin.

“Opiskelijat olisivat motivoituneempia opiskelemaan.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
15.7.2011: Ruotsin radion yösarja houkuttelee suomalaispoikia ruotsinkirjojen ääreen

Aloitteellisuutta muissa aviiseissa:
HS 4.3.2013: Kokoomusnuoret vaatii ruotsin opiskelua vapaaehtoiseksi
AL 4.3.2013: Kokoomusnuoret: Ruotsin opiskelu vapaaehtoiseksi
KSML 4.3.2013: Puoluesihteeri: Kokoomuksen linja ruotsin kieleen ennallaan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.