Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Teini teki virheen ja pyysi sitä anteeksi

Luvialaiskodissa elettiin karmaisevia hetkiä, kun perheen 15-vuotias tytär pyysi äkillisesti ja täysin varoittamatta anteeksi käytöstään. Tyttö selittää teon johtuneen huonosta omastatunnosta ja katumuksesta.

Porin lähellä sattuneeseen teini-ikäisen tytön katumukseen ja anteeksipyytelyyn liittyi myös oman huoneen siivoamista ja vanhempien sekä jopa oman pikkuveljen auttamista.

Perheen isä toteaa olevansa erittäin huolissaan lapsensa tilasta.

“Nyt kun ollaan päästy tähän pisteeseen, niin mieleen tunkee väkisinkin, että mitä kaikkea tämä tuo tullessaan”, isä huokaisee kyyneleitään pidätellen.

Tapahtumaketju sai alkunsa siitä, että tyttö oli tavanomaiseen tapaansa jättänyt, toistuvista huomautuksista huolimatta, hänelle kuuluneet kotiaskareet tekemättä. Tytön huonekin oli kuin jysähtäneen pommin jäljiltä.

Perheen äiti otti asian esille ja sanoi, että ulos kavereiden kanssa ei lähdetä ennen kuin askareet on tehty. Odotettu riita käynnistyi näillä sanoilla ja ajatustenvaihtoa jatkettiin huutamalla, paiskomalla ovia ja heittelemällä keskiraskaita esineitä seinään.

Mutta kiistely oli vain alkusoittoa tulevalle järkytykselle.

Arkinen riitely kääntyi
luonnottomaan suuntaan

“Voi kun sais kääntää aikaa taaksepäin ja päästä huutamaan tyttärelleni kuinka hän on piittaamaton, huolimaton ja vain pakenee vastuuta. Tuo vanhempien ja murkkuikäisen välinen arkinen taistelu muuttui kuin taikaiskusta joksikin luonnottomaksi, en tiedä miksi, eihän tällaiselle ole edes nimeä”, sanoo perheen äiti ja purskahtaa vuolaaseen itkuun.

Tyttö teki yhtäkkiä ennalta varoittamatta täyden U-käännöksen ja osoitti aidosti olevansa samaa mieltä äitinsä kanssa ja pyysi anteeksi aiempaa toimintaansa.

Tätä seurasi järkyttävä muutos tytön käytöksessä ja alkoi kauhistuttavien tekojen sarja. Perheen äiti joutui omin silmin todistamaan, kuinka oma teini-ikäinen tytär ryhtyi yksityiskohtaisesti toteuttamaan sanojaan, teki kaikki kotiaskareensa huolellisesti loppuun ja siivosi vielä jouluaattoaamuna oman huoneensa hohtavan siistiksi.

“Lisäksi tyttäremme auttoi 12-vuotiasta pikkuveljeään tämän siivouspuuhissa, lähti mukisematta mukaamme isoäitinsä lounaalle Tapaninpäivänä ja lupasi vielä tulla kanssamme mökille koko heinäkuuksi.”

“Kaiken se teki iloisesti hymyillen ihan kuin hänen sisällään olisi mellastanut jokin riivaaja. Mutta niinhän se todennäköisesti mellastikin. Eihän terve teini-ikäinen toimi näin, eihän”, äiti alkoi tiedustella turuilla ja toreilla, R-kioskilla ja lähi-ABC:llä sekä kaikilla netistä havaitsemillaan keskustelupalstoilla.

Asiantuntija: Jotain hämäräperäistä
pimeyttä tässä kyllä nyt on

Uutissirkuksen nuoriso- ja varhaiseläkeasiantuntija Uolevi Ahonen vahvistaa äidin epäilyt paikkaansapitäviksi.

“Kyllä tämä sairauteen tai johonkin hämäräperäiseen pimeyteen viittaa. Tapauksesta tekee erityisen vakavan se että teini on ryhtynyt toteuttamaan sanojaan teoissa ja tällainen kehitys saattaa johtaa melkeinpä mihin vaan.”

“Teini-ikäisillä ei ole omaatuntoa eikä heillä ole kykyä tuntea katumusta. Jos teini alkaa arjessa luonnottomasti ‘virrata samaan suuntaan’ perheen mukana ilman minkäänlaisia kapinan merkkejä, on syytä ryhtyä toimiin välittömästi. Sellainen teini tulee laittaa häkkiin tai toimittaa hoitojonoon jatkotoimenpiteitä varten.”

Jutussa esiintyvien perheenjäsenten nimet on muutettu maistraatissa, koska he haluavat jatkossa olla anonyymejä.

Teksti: Bob Huttunen, maakuntakirjeenvaihtaja ja Zände Mattila

Lue Uutissirkuksesta myös:
28.9.2012: Poikajoukko loukkaantui vakavasti bussipysäkilläTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.