Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Kohtuuhintainen asunto oli esillä Helsingissä

Arkistokuvamme asunto ei ole kohtuuhintainen eikä se sijaitse pääkaupunkiseudulla, mutta ei kuvatoimituksemme nyt mihinkään fakiiritemppuihin pysty kun kahvi- ja ruokatunnillekin pitäisi ehtiä.

Kohtuuhintaisen asunnon havaitsi ensimmäisenä työmatkallaan Helsingin Sanomia selannut nainen. Hän näki sanaparin kohtuuhintainen vuokra-asunto torstain Helsingin Sanomien sivulla A9.

“Sivulla oli artikkeli otsikolla ‘Kokoomus ei halua valtiota vuokratalojen rakennuttajaksi’. Kohtuuhintainen vuokra-asunto oli tuossa jutussa esillä jopa kahdessa virkkeessä”, nainen kertoo.

Myöhemmin tänä aamuna samoilta tienoilta tekstin seasta löytyi myös kohtuuhintainen omistusasunto. Kohtuuhintainen omistusasunto sijaitsi HS:n sivulla A16 otsikolla ‘Ruotsissa suosittu BoKlok-talo tekee paluun Vantaalle’.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun pääkaupunkiseudulta on löytynyt useampia kohtuuhintaisia asuntoja saman vuoden aikana.

Vuokra-asunnon kohtuuhintaisuus tarkoittaa sitä, että joku muu kuin asunnon käyttäjä maksaa sen todelliset kustannukset. Mikäli näin ei olisi, lukuisten ihmisryhmien olisi mahdotonta asua Helsingissä. Näitä vähävaraisia ryhmiä ovat muiden muassa syrjäytyneet, alkoholistit, työttömät, siivousalan ammattilaiset, sairaanhoitajat, kauppa- ja ravintolatyöntekijät sekä päiväkotien ja kirjastojen työntekijät ja johtajat.

Suomalaiset kaavoitusviranomaiset ja rakennusliikkeet ovat tehneet erinomaista yhteistyötä pääkaupunkiseudun asuntotarjonnan kehittämiseksi jo noin kahdensadan vuoden ajan.

Emoyhtiömme Cheatingu Consultingkin taistelee kohtuuhintaisuuden puolesta:
Cheatingu Consulting: Miten kalliisti haluaisit asua?

Lue Uutissirkuksesta myös:
14.5.2012: Mies oli mahtua yksiöön

Aiheesta muissa aviiseissa ja blogeissa aiemmin ja myöhemmin:
Soininvaara.fi 16.9.2012: Asuntoluento osa 13/13: Miksi tehdään huonoja päätöksiä?
Yle 5.9.2012: HS: Ministeri väläyttää valtiota vuokra-asuntorakentajaksi
Verkkouutiset 5.9.2012: “Ei valtio voi olla joulupukki, joka jakaa halpoja asuntoja kaikille”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.