Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Ammattikorkeakoulut pelastavat nuoret tuoreilla hittialoilla

AMK-tutkintojen vetovoima nousee seikkailujuoksija-, pokerinpelaaja- ja muotibloggaajakoulutuksella. Ne tarjoavat kaikille opiskelijoilleen varman työpaikan.

Seikkailujuoksija (AMK) saa nelivuotisten opintojensa aikana muiden muassa talous-, rahoitus-, julkisuudenhallinta ja varpaidenhoito-oppia.

Ammattikorkeakoulut eivät jää tyhjän päälle, kun ne vähentävät kulttuuri- ja viestintäopetustaan. Yhteiskuntaan on syntynyt kokonaan uusia aloja, joiden avulla koulutuskuntayhtymät voivat pelastaa maamme nuorison.

“Aloitamme mahdollisimman pian koulutusohjelmien beta-versiot viidellä kasvuklusterilla”, ammatillisen koulutuksen koulutusjärjestäjäliittojen keskusyhdistyksen johtava koulutusteollisuus-, kehitys- ja vetovoimatekijäsuunnittelija Jarijukka Palaverinen paljastaa.

Kuluvan vuosikymmenen hittialoiksi hän listaa seikkailujuoksun, pokerinpelaamisen ja muotibloggauksen.

“Ammatteja, joiden asiantuntijatehtäviin on valtava kysyntä ja joilta kokonaan puuttuu AMK-tasoinen korkeakoulututkinto, joka kasvattaisi koulutuskuntayhtymien liikevaihtoa.”

Seikkailujuoksijan koulutusohjelmia perustettaneen ympäri maata, ja niistä on tarkoitus valmistua vähintään 1500 seikkailujuoksijaa vuodessa. Samankaltaiset tavoitteet on kirjattu pokerinpelaaja- ja muotibloggaajakoulutukseen.

Ammattikorkeakoulut pyrkivät uusilla aloillaan entistä enemmän työelämälähtöisyyteen. Kurssien sisältö nousee suoraan ammattialojen työelämän käytännöistä. Esimerkiksi nettipokerinpelaaja (AMK) -tutkinnon kaikki kurssit järjestetään verkon kautta yöllä.

“On tärkeää omaksua tulevan ammattinsa peruspiirteet jo ensimmäisinä ammattikorkeakoulupäivinä”, Palaverinen kiteyttää.

Ylioppilas (AMK) ja tohtori (AMK)
paikkaavat koulutusvajetta

Uusiin merkittäviin koulutusaloihin Jarijukka Palaverinen listaa myös tohtori (AMK) ja ylioppilas (AMK) -tutkinnot. Nämä poistavat terveyskeskusten tohtoripulan ja samalla selkeän osaamisvajeen.

“Esimerkiksi Paavo Arhinmäki, Eva Biaudet ja Pekka Haavisto ovat joutuneet pärjäämään elämässään pelkällä ylioppilaan tittelillä. Jotta nykynuoriso ei joutuisi samanlaisen kohtalon uhriksi, on välttämätöntä, että he voivat lukion jälkeen suorittaa nelivuotisen ylioppilas (AMK) -tutkinnon.”

“Monille muillekin klustereille on joutunut ihmisiä vain lukio-opinnot taustallaan. Voi vain miettiä, miten pitkälle esimerkiksi Alex Nieminen tai Tuomas Enbuske olisivat päässeet, jos heillä olisi ollut tilaisuus saada laadukasta ammattikorkeakouluopetusta.”

Tällä hetkellä Nieminen joutuu työskentelemään oman mainostoimistonsa johtajana ja Enbuske radio- ja televisiotoimittajana. Seikkailujuoksija Jukka Viljanen puolestaan on joutunut opiskelemaan itsensä kauppatieteiden kandidaatiksi, koska sopivaa seikkailujuoksijan AMK-tutkintoa ei ole ollut tarjolla.

Seikkailujuoksija (AMK) -tutkinnoista valmistunee pian vähintään 1500 seikkailujuoksijaa vuodessa.

Uudet hittikoulutusohjelmat
tarjoavat varman työpaikan

“Uusiin koulutusohjelmiimme liittyy lupaus, että jokainen opiskelija saa työpaikan sataprosenttisella varmuudella”, Jarijukka Palaverinen korostaa.

“Jotta voisimme lunastaa lupauksemme, kaikki uudet koulutusohjelmat ovat kaksoistutkintoja. Seikkailujuoksija, pokerinpelaaja, muotibloggaaja, ylioppilas ja tohtori suorittavat oman alansa nelivuotisen koulutuksen ohella sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnon.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
Tavoitteena yliopisto- tai AMK-opinnot? Tutki vuoden 2012 valintakoetta täältä!
Kaksi AMK-opiskelijaa loukkaantui vakavasti

Koulutuskuntayhtymien vetovoimaisuuden kehittämistarpeista muualla:
Mungolife 14.9.2011: Mungolife pt. 1 – Bloggaaminen, unelmatyö?
P.S. I love fashion 15.12.2011: Luistelemaan!
Yle 13.12.2011: Seikkailujuoksijan aika kuluu varpaiden hoitoon
Pokerimestari.com 11.5.2010: Ilari SahamiesTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.