Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kaksi AMK-opiskelijaa loukkaantui vakavasti

Kaksi ammattikorkeakoulussa opiskelevaa miestä on loukkaantunut vakavasti Keski-Suomessa. AMK-opiskelijat pahoittivat mielensä, kun heidän opettajansa antoi heille työelämätaitojen harjoituskurssista hylätyn arvosanan.

työntekijä kulkee pihalla ja ambulanssi kaartaa ohi
Opiskelijat kiidätettiin ambulanssilla hoitoon.

Opettajan mukaan miehet eivät osallistuneet lukujärjestykseensä merkityn kurssin oppitunneille kertaakaan.

Miehet ovat tällä hetkellä hoidettavana terveyskeskuksessa. Ammattikorkeakoulu on järjestänyt välittömästi kriisiapua myös heidän opiskelijatovereilleen.

Ammattikorkeakoulun johto vakuuttaa, että miesten opettajan toiminta tutkitaan tarkkaan. Hänet on tällä hetkellä siirretty muihin tehtäviin ja hänen työsuhteensa saatetaan purkaa.

“Jos opettaja hylkää opintosuorituksen vain siksi, että opiskelija ei ole ollut kurssin kokoontumisissa kertaakaan läsnä, ollaan hakoteillä”, ammattikorkeakoulun osaajien koulutusohjelman ylikoulutussuunnittelija Jari Mattila kiteyttää.

Mattilan mukaan AMK-opiskelu on kokonaisvaltaista toimintaa, josta perinteinen luokkahuoneessa tapahtuva opetus on vain osa. “Yritämme kehittää kaikkia opintokokonaisuuksiamme siihen suuntaan, että opiskelijat voisivat olla tekemättä heille annettuja tehtäviä myös tietokonetta ja laajakaistayhteyttä käyttäen.”

Tulevaisuudessa ammattikorkeakoululaitos uudistanee myös hakuprosessejaan. Mattila on mukana kehittämässä järjestelmää, jossa opiskelijat kirjattaisiin automaattisesti heitä lähinnä sijaitsevan ammattikorkeakoulun opiskelijoiksi heti lukion jälkeen.

“Tällöin vältettäisiin valintakokeiden mukanaan tuomat ongelmat. Moni esimerkiksi joutuu lähtemään pääsykokeisiin jo ennen aamuyhdeksää.”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.