Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Ringhalsiin unohtuneesta ydinvoimalasta omistajilleen satojen miljoonien tappiot

Toimittajamme ulkomuistista ikuistama eurajokinen aamunäkymä passannee tähän juttuun, koska muutakaan kuvitusta ei juuri tällä sekunnilla ole ilmaiseksi saatavilla. Uolevi Ahonen: Aamu Olkiluodossa. Öljy kankaalle, 70 x 45 cm. 2500 euroa. © 2011

Ruotsin Ringhalsista on löydetty sinne unohtunut ydinvoimala. Voimalan omistajat Vattenfall ja E.On ovat yllättyneet laitteen kunnossapitovastuusta.

Ruotsin ydinturvallisuusviranomaiset havaitsivat äskettäin ydinvoimalat Ruotsin länsirannikolta. Viranomaisten mukaan Ringhalsissa on neljä reaktoria, jotka on sen vaatimuksesta jo pysäytetty.

Vattenfall ja E.on ovat näreissään viranomaisten pikkumaisuudesta. Vattenfallin mukaan ydinvoimala saattaa aiheuttaa sille näillä lumilla jopa 200 miljoonan euron kustannukset.

Voimalan ensimmäiset kaksi reaktoria on rakennettu 1970-luvun puolivälissä. Yhtiöt ovat tehneet kaikkensa, että laitos olisi mahdollisimman siisti. Ne ovat muiden muassa jättäneet ydinvoimalan kakkosreaktorin putkistoon pölynimurin, jotta sen puhdistus sujuisi mahdollisimman joutuisasti.

Lue Uutissirkuksesta myös:
TVO:n uusi teknologia auttaa Fukushimassa

Aiheesta Pohjolan muissa aviiseissa:
Yle: Reaktoriin unohtuneesta pölynimurista ydinvoimayhtiölle satojen miljoonien tappiot
SVT: Bortglömd dammsugare kostade Ringhals 1,8 miljarder
SvD: Kostsam miss i Ringhals
DN: Två miljarder notan för brand i Ringhals
GP: Ljusdemonstration mot RinghalsTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.