Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Liiallinen tieto viivyttää Aurajoen Kirjastosillan kaavamuutosta

Turun kaupunginvaltuuston jäsenet näkivät esityslistansa liitteistä jopa paikan, jonka kaavamuutoksesta he olivat päättämässä. Tiedon epäillään johtaneen asian pöydällepanoon kuluvalla viikolla.

Esityslistaa tarkastelleen Uutissirkuksen kunnallisasiantuntijan mukaan on hämmästyttävää, miten paljon tietoa päätöksenteon tueksi on jaettu.

“Kartta Kirjastosillan sijainnista ja joukko lausuntoja ja muistutuksia”, kunnallisasiain erityisosaaja Uolevi Ahonen kauhistelee. “Kaikesta liitemateriaalista voi saada sen vaikutelman, että siltaa ei missään tapauksessa pitäisi rakentaa sinne, minne se on tarkoitus rakentaa.”

Valltuutetuilla ei sentään ole tietoa Kauppiaskadun ja Rettiginrinteen väliin tulevan sillan leveydestä tai korkeudesta, koska sen rakennuspiirustukset eivät vielä ole valmiit.

Asemankaavanmuutosehdotus
nähtävillä väärään aikaan

Suunnitelma on ehtinyt herättää julkista vastustusta. Hieman yli tuhat turkulaista allekirjoitti siltaa kritisoivan nettiadressin. Kriittiset äänet lienevät saaneet voimaa asemakaavanmuutosehdotuksen väärästä esillepanoajasta.

“Muutosehdotus oli julkisesti nähtävänä 30.5.- 28.6.2011, vaikka jokainen yhdenkin rakennushankkeen läpivienyt virkamies tietää, että ainoa oikea kaavamuutosten esittelyaika alkaa juhannusviikolla ja päättyy heinäkuun loppupuolella”, Uolevi Ahonen jyrisee.

Ahosen mukaan kunnallinen päätöksenteko on kaikkein toimivinta silloin, kun valtuutetut eivät tiedä, mistä he päättävät. “Ihanne-esityslista koostuisi järjestysnumeroista, jotka sitten hyväksyttäisiin.”

Silta tukee optimaalisesti Turun
kaupungin positiivista kehittämistä

Turun Kiinteistöliikelaitos teki aloitteen kevyen liikenteen sillan rakentamisesta vuonna 2007. Se on osa ”Ihmiselle parempi keskusta” -kehittämishanketta. Pyöräilijöille ja jalankulkijoille tarkoitetun sillan nimi löydettiin myöhemmin nimikilpailussa.

Turun asemakaavatoimisto kertoo, että “sillan sijoitusta on arvioitu kaupunkisuunnittelun moniammatillisen prosessin perusteella tavoitteena optimaalinen, kaupungin positiivista kehittämistä tukeva ratkaisu”.

“Kirjastosilta on Turun kaupungin vetovoimaisuuden, menestymisen ja keskustaan suuntautuvan henkilöautoliikenteen lisäämisen kannalta välttämätön. Jos sitä ei rakenneta, Turku tuhoutuu”, Uutissirkuksen päivystävä kunnallisasiain erityisosaaja Uolevi Ahonen kiteyttää.

Tietoa aiheesta päättäjille:
Turun kaupunki: II ja VI kaupunginosan katu-, puisto-, vesi- ja silta-alueiden asemakaavanmuutosehdotus (os. Läntinen Rantakatu, Itäinen Rantakatu) “Kirjastosilta” (Pennisilta) (30/2007) (Yj)

Aiheesta muissa aviiseissa:
TS 19.10.2011: Turun valtuusto ei tiedä, millaisesta sillasta päättää
TS 17.10.2011 Kirjastosilta jäi pöydälle Turun valtuustossa
Yle (video) 17.10.2011: Kirjastosilta puhuttaa
Turkulainen 28.9.2011: Kirjastosillan hinnalla saisi pyörätieverkon keskustaan
TS 26.9.2011: Kirjastosillan kaavalla poliittinen enemmistö
Turkulainen 21.9.2011: Kirjastosilta liittyy isompaan kiistaan
Turun kaupunki 2.10.2010: Crescendo voitti Aurajoen kevyen liikenteen sillan suunnittelukilpailun

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.